Posted by: Jom Naik Bas! | 4 October 2008

Jom Naik Mara Liner Express!

A variety of interstate coach express companies serve the lucrative Singapore-Kuala Lumpur. However, a majority of them priced their tickets at a premium pricing. This is also because many of these companies deployed luxurious coaches on this sector, thus the premium prices. Travellers who are on a budget may instead choose to take a bus from Larkin in Johor Bahru, where tickets are priced at up to 80% cheaper than from Singapore. There are no executive or luxury coach services between Johor Bahru (JB) and Kuala Lumpur (KL).

For example, a 27-seater Super VIP-class coach from Singapore will cost anywhere between S$26 to S$35, depending on season and demand. A similarly-configured coach from JB will cost much, much lesser than that. Believe it or not, at only S$10! And I’m not even talking about less-reputable companies.

I chose to book with Mara Liner Express, a government-owned company which operates to many cities and towns in Peninsular Malaysia. Instead of the hassle of going to Larkin Terminal to personally book the seats, I opted to go online where I can save up to 30% off the listed prices. Retail price for an adult ticket on the JB-KL sector costs around RM25 on Mara Liner. In comparison, a seat will cost on average RM30 on other coach companies. Book was hassle-free as well. I can even choose the seats and to top it all, my ticket costs only RM23.30 after the online discount. That roughly translates to SGD10! In fact, some trips costs only RM16.80, which roughly translates to around S$7! Payment was made by Visa and a voucher printout was done. All that takes less than 10 minutes to complete.

On the day of departure, I reached Larkin Terminal half an hour earlier than the scheduled departure. Checking-in was a breeze as well, although the counter attendant was somewhat ‘in his own world’. Nevertheless, I was thrilled when I found out that my trip will be on a Scania K114IB 360 with the uber-cool MTrans ‘Irizar PB’ bodywork. The bus departed Larkin Terminal at around 10.40 am, some 10 minutes behind schedule.

A similar Mara Liner Scania coach in the silver livery.

Touching on the coach, a total of 26 passengers can be seated in a ‘2+1′ Super VIP seating configuration with ample legroom. The leather seats may be reclined and it is very comfortable. The interior is very clean with the aircon blowing coolly across the cabin. Unfortunately, movies were not shown on the TV. The journey was made even more comfortable with the experienced driver who drove meticulously. Although the bus departed later from Larkin, it arrived on time at Hentian Puduraya in KL. In all, the journey took about 5 hours, including a 30-minute break at a rest-stop in Melaka.

I would highly recommend the Mara Liner Express to anyone. Not only you get comfy seats at amazingly low prices, safety was undoubtedly the other plus point with this company. There are 6 trips daily between Larkin and Puduraya, but some trips may extend the journey to Putra Terminal. Buses leave Larkin at 8 am, 10.30 am, 1.30 pm, 3.30 pm, 5.30 pm and 11 pm. All trips will be served on the 26-seater Super VIP coach although Mara Liner classified these as Economy class coaches.

Booking is made easy at http://www.maraliner.com.my. I will give Mara Liner a 4-star rating due to its competitive pricing, efficient services and hassle-free booking.

This entry was originally published on May 6, 2008.

About these ads

Responses

  1. salam..
    saya slh sorg customer tetap bas mara liner..
    sy mmg selesa dgn pkhdmatan yg diberikan
    seat yg luas..ok la..
    tp ari 2 ms sy blik kmpg(trgganu) ms ct dpvali
    sy dapati cm ade perubahan dlm bs ni
    xsyok lgsg..
    susunan seat berterabur..seat lak makin kecik
    sy rse better kekalkan pd kedudukan yg asal..
    bkn ape..tkut nt customer lari naik bas dr company lain jew…

    hanya pandagan dari customer tetap

  2. Terima kasih kerana melayari laman blog Jom Naik Bas! Terima kasih juga kerana sudi berkongsi pengalaman anda menggunakan perkhidmatan bas ekspres.

    Mara Liner telah membeli sejumlah bas-bas baru, dan berkemungkinan anda telah menaiki salah satu dari bas baru itu. Walau apapun, jika komen anda ini mendapat perhatian dari pihak Mara Liner, diharap agar pihak Mara Liner dapat menerima maklum balas dari anda dan membuat perubahan yang sewajarnya untuk bas-bas mereka di masa hadapan.

  3. I would like to enquire the counter no at JB Larkin Bus terminal?

  4. Hi Jango.

    The hotline for Mara Liner’s southern operations is 07-222 8976.

  5. Hi..
    Bas mara liner dari JB ke KL jam berapa ??

  6. Hi zaini.

    Terdapat tiga trip yang disediakan dari JB ke KL:

    – 9am
    – 10.30am
    – 5.30pm

    Kesemua trip akan berhenti di Hentian Bukit Jalil (menggantikan Puduraya) dan Hentian Putra.

    Untuk maklumat lebih lanjut, sila layari laman rasmi Mara Liner di http://www.maraliner.com.my

  7. Saya tinggal di Dungun dan bekerja di KL semenjak Febuari 2009. Sejak tarikh tersebut saya berulang-alik dengan bas Mara Liner setiap minggu dengan kekerapan 2X / minggu @ 8X / Bulan. Saya berpuas hati dengan layanan pemandu / casher tempahan tiket setakat ini. Tetapi sejak akhir-akhir ini prestasi kenderaan @ bas yang disediakan untuk perjalanan saya telah berubah menjadi lebih buruk, bas buruk / rosak. Saya pernah bercadang untuk bertukar kepada perkhidmatan lain, tetapi rasa selesa dengan pemandu dan casher tempahan tiket membuatkan saya masih kekal dengan Mara Liner. Saya mengharapkan pembaikan prestasi diambil tindakan segera. Sebagai pelanggan setia, tidak kisah sekira ada sedikit peningkatan harga perkhidmatan tetapi keselesaan adalah faktor utama harus disediakan.

  8. saya pelanggan tetap bas mara kuala nerang ke alor star baru baru saya dapati pemandu dan konduktornya begitu taksub dengan perempuan harap membuat pantauan kerana pekara ini boleh menjejaskan nama baik mara itu sendiri

  9. salam..
    sy adalah salah seorang daripada pengguna setia mara liner dari bandar penawar ke kota tinggi,johor..
    pada kebiasaannya utk pergi b’kerja sy selalu nek bas mara liner yg henti2, memang itu saja la transport yg de selain daripada teksi. sy kurang b’puas aty dengan layanan seorang pemandu bas yg membawa bas WNF 8672,pada 25/7/10 jam 9.11pagi, pemandu bas tu tak mo b’hentikan bas untuk mengambil penumpang, buat2 macam tak nampak penumpang pulak. Dulu sowang pakcik tua d pelakukan macam nie gak, sekarang sy pn terkena.. hmm “mesra, selesa, bergaya”, tu dulu, tapi sekarang perkhidmanatan mara liner dh berubah.. harap membuat pantauan la yee,kerana ini boleh menjejaskan nama baik mara liner itu sendiri.. sy n warga pengguna mara liner berhak untuk memberi pendapat n komen.. walau apa pun, jika komen ini mendapat perhatian dari pihak mara liner, diharap agar pihak mara liner dapat memberi maklum balas..
    terima kasih..

  10. harap maraliner as ke butterworth berhenti di sp 5 minit sahaja untuk mengelakkan bas kosong selalu.kita berniaga mau untung bukan rugi

  11. sya duduk kt puchong……..nk tau,kaunter tiket ke raub pahang ada x kt bukit jalil?sebab kalau nk gi ke bastand pekeliling jauh.lagi pn puchong ngn bukit jalil dekat.

  12. lagi pn sya mempunyai ank 2 org oku.jadi susah sikit nk ke sana.kalau ada kt kaunter kt bkt jalil lagi bagus…..

  13. Hi Hairul.

    Sebaik-baiknya jika anda inginkan kesenangan sedikit, anda boleh membeli tiket Mara Liner secara on-line di http://www.maraliner.com.my/.

  14. Ms Rena, Maraliner

    Just to confirm my booking of 2 bus tickets from KL Hetian Putra Terminal on 26 Sept 2010 at 10 am to Dungun, Terengganu.

    My wife and I shall be at Genting on 23 Sept afternoon and leaving for KL on 25 Sept 10 and stay a night at Hotel Grand Central.

    Please confirm by return email but I was not able to reach you earlier this afternoon.

    Regards
    Garu

  15. di mana boleh saya dapatkan ticket bus Mara Liner di sri putri,skudai.

  16. i hope you can give me a soon reply.
    since i don’t have any credit card i can’t purchase the ticket online.
    can i get Mara Liner bus ticket at Sri Putri, Skudai?
    if yes can you please specify the name of the shop.
    tq.

  17. Hi Summer.

    We are not aware of any ticketing office or appointed agents of Mara Liner in Skudai. Nevertheless, we would advise you to contact the hotline for Johor Bahru operations at Tel: 07-2228976.

  18. hi I have read the good comments for your company and I would like to book one coach ticket from jb larkin to KL central on 23 december 2010 and one return ticket on 02 jan 2011. How about to book it online as i cant find these places as stated on your online booking …hope to hear from u asap . thanks a lot

  19. Hi Zesh Ng.

    Please be informed that Jom Naik Bas! is not dealing with any form of reservations on behalf of passengers.

    For your itinerary, please choose Johor Bahru (instead of Larkin) and Bukit Jalil (instead of KL Sentral). Although KL Sentral is available in the drop-down list, Mara Liner does not serve KL Sentral as a stop.

  20. ada x bas dri bukit jalil ke kota tinggi

  21. Salam Ina.

    Perkhidmatan dari Bukit Jalil ke Kota Tinggi disediakan dua kali sehari, pada jam 9 pagi dan 4 petang.

  22. wkslm…ok tq…tpi bas apa

  23. Perkhidmatan disediakan oleh Mara Liner.

  24. Bile MARA LINER AKAN MENGGUNAKAN BAS DD

  25. kenapa tak ada bas 2 tingkat?????????????

  26. mara kurang bajet kot…….

  27. assalamualaikum,
    bas dari melaka ke JB? agak-agak berapa jam perjalan ek

  28. Salam Atie.

    Perjalanan dari Melaka ke JB akan mengambil masa sekitar 3 jam. Ingin kami maklumkan bahawa ada bas yang akan berhenti untuk makan di Yong Peng manakala ada juga yang melakukan trip terus ke destinasi tanpa henti.

  29. hi. i want to buy a ticket from kl to jb. so i would like to know which station provide bus to jb. dan selain daripada beli online, boleh tak kalua i nak book ticket dengan cara call mara liner punya hotline? and boleh bagi nombor hotline untuk station yang i boleh naik ke jb.

  30. Salam Fiqa.

    Di Johor Bahru, bas-bas Mara Liner hanya akan bertolak dari Terminal Larkin. Nombor telefon untuk operasi di Johor ada kami siarkan pada komen di atas.

  31. salam,

    Sy nak tanya ada tak bas MARA liner dari Pekan, Pahang ke Shah Alam? mcm mana dengan jadual bas tersebut? boleh booking online atau hotline MARA liner?tq.

  32. Salam Nadiya.

    Mara Liner tidak menyediakan khidmat bas ekspres dari Pekan ke Shah Alam. Harap maklum.

  33. salam… ada lagi tak tikit KL ke Kangar pada 6 Feb ini

  34. perjalanan dari bukit jalil ke kulim setiap malam.?

  35. maksud saya waktu perjalan. Terima kasih

  36. Salam Badrul.

    Mara Liner hanya menyediakan dua trip dari Bukit Jalil ke Kulim setiap hari – 10am dan 5.15pm. Maklumat lanjut boleh didapatkan di laman web Mara Liner di http://www.maraliner.com.my/.

  37. I wanna booking online maraliner (destination Bukit jalil – Perlis) but when it comes to payment, maraliner doesnt accept the card from the bank outside malaysia. how can i book then? pls info. thanks

  38. Hi Eva.

    I’m afraid there isn’t any other alternative since Mara Liner only accepts Malaysia-issued credit cards for transactions.

  39. ya..ya.. thats too bad.

  40. hi there,

    what is the bus station i should go to to catch maraliner to kuala perlis? is it Bukit Jalil or Puduraya? i find out that it is Bukit Jalil, just want to make sure.
    so, how can i get Bukit Jalil (if it is) from KL Sentral?
    thanks anyway…

  41. askom
    nk tnya bas jb bandar penawar mengambil masa berapa jam.dan perjalan bas mara liner dari pagi pukul brapa.tolong senarai kan waktu bas jb bandar penawar sebelum pukul 12.00 tngah hari

  42. Hi, informative blog you have here. Am looking for some info regarding the destination. I’m planning to take the bus fr Larkin to KL but am unsure whether it will stop in Bkt Jalil or Bandar Tasik Selatan Terminal (the new bus terminal). Hope you can assist. Thanks :)

  43. Hi Eva.

    Northbound departures from KL will depart from Terminal Bukit Jalil. There are no direct bus or LRT services from KL Sentral to Bukit Jalil. You may wish to take the southbound KTM Komuter service to Bandar Tasik Selatan, and then change to Ampang LRT which will bring you to Terminal Bukit Jalil.

  44. Salam Hafiz.

    Perjalanan dari JB ke Bandar Penawar dianggarkan mengambil masa sekitar 2 jam. Hanya empat perjalanan disediakan setiap hari – 10.30am, 1pm, 5pm dan 8pm.

  45. Hi Tazz.

    All southbound arrivals in Kuala Lumpur will call at the Terminal Bersepadu Selatan – Bandar Tasik Selatan (ITT-BTS).

  46. ok tq for your information

  47. Ok thanks for the info :)

  48. hi….
    sy nk tau jdual perjalanan bas dri jb ke kuantan melalui segamat…

  49. nak tau bas darikangar perlis ke tg.malim ade x?nak tau harge boleh x?
    kalau dari kangar perlis ke ipoh ade pkol brape jer?dan hargenye juga…
    a.s.a.p… seblom pkol 12 p.m hari ini…

  50. sya nak tau if skang sya nk nek bas dri kuala lumpur ke melaka sya kna pgi ke bts or bkit jalil..??

  51. salam.. saya nak tanya.. bus dari kuala rompin ke kuantan ada x… lagi satu pada jam berapa n ada x laman web untuk melihat perjalanan bus

  52. salam.. saya nak tanya.. bus dari kuala rompin ke kuantan ada x… lagi satu pada jam berapa n ada x laman web untuk melihat perjalanan bus

  53. Perjalanan Rompin-Kuantan tidak disediakan Mara Liner.

    http://www.maraliner.com.my/

  54. ai, salam..
    nk taw, mara liner ada tak dari JB(larkin) ke Klang?
    if ada, perjalanan jam berapa? thanks…

  55. how can i book ticket Hatyai – KL? please help. thanks

  56. SALAM,SAYA NAK TANYA KENAPA PERSINGAHAN MAKAN MARA LINER DI AIR HITAM SEKARANG,KENAPA TAK DI MACHAP LG?HARGA MAHAL,KEDAI BUKAN ISLAM,NAK MAKAN PUN WAS-WAS,HARAP CARI LAH PERSINGAHAN YG SESUAI.

  57. salam,nk tanye bas dari alor setar ke kangar paling awal pkul berapa?bas yang lalu arau ( bas lompat )..trime kasih

  58. salam naak tahu ada x bas dari stesen putra ke melaka…jam berapa??? Urgent, tq

  59. korang ni bodoh ke apa. sebelum bg komen tgk tempat la dulu. blog ni review je service bas maraline. ni bukan website maraline. hampeh. tak gi sekolah ke.

  60. mara tak pakai DD sebab k.jaan dh beri peruntukkan untuk beli bas biasa saja, bkn krna mara tak der bajet laa….. -Pelanggan Setia Mara Liner-

  61. askum…
    saya cuma nak pastikan adakah seat 3b dan 3c bersebealahan…?
    Terima kasih…

  62. Mara liner suck!!!! I bought ticket from kuala terrengganu ke kuala lumpur 08th september on 26th august2011. But once I back from Redang island want take bus back Kl but they said bus cancel because I bought ticket early and there was only I one passenger so cancel it. They just asked me to wait till 9pm night take another bus back.. It’s really suck!! How I spend 9 hours at bus terminal kuala Terengganu? They just paid back me the money and asked me wait till 9pm!! Terrible .. Memang tak bertanggungjawab.. I will never take this bus forever..

  63. hai saya nak tahu perjalanan bas hari ini dari kuantan ke segamat pukul berapa?

  64. ade x bus dari melaka ke stesen putra .. ?

  65. Hye, i would like to ask schedule trip kl to kuala perlis n the price?if i take from puduraya which counter i should look or got any email and contact no i can book. Thx..

  66. hye..sy nak tanya bas untuk ke terengganu dri terminal larkin,berapa ya??untuk 13/1/12??

  67. saya nak tanya adakah benar perkhidmatan maraliner di Muadzam shah akan ditutup…ni kerana saya dengar setiap hari ada bas yg buat pejalanan ke kuantan, segamat dan bahau tiada penumpang..pernah saya buat tinjauan di bas stand muadzam shah selama 2 hari berturut2 bas berlepas ada yg tidak brpenumpang..kalau ada pun yg naik ditengah jalan pun adalah sorang dua…suatu masa dulu ada trip bas jam 8.30 dari kuantan ke muadzam shah dan bahau kemudian balik semula dari bahau 2.30petang…sekarang tiada lagi…lalu diubah trip kuantan 9.30 am ke muadzam shah..m/shah ke kuantan 12.30pm..kuantan/mshah 3.00pm…m/shah/kuantan 4.30pm…tapi hanya bertahan selama 2 minggu je…sekarang tiada lagi……perkhidmatan ekspress pula di kuantan ke KL..DAN KE TERENGGANU BANyak trip sudah dihentikan…..kami dapat tahu ada orang gitahu mraliner nak dijual..betul ke..

  68. Saya pernah suatu ketika pada tahun 2011 pada bulan september..saya dari muadzam shah nak kuantan jam 8.00..bila saya gi ke bus stand saya lihat kaunter dah ditutup ..mungkin ada hal kot…lalu saya bertanya pemandu bas ekspress tersebut dan pemandu tersebut bagi peluang saya naik ler bas tersebut…saya lihat seat dlm bas tersebut banyak yg kosong….beberapa km nak sampai kebandar kuantan saya pun turun…saya ingat pemndu tu ikhlas tolong..tapi bila saya turun dan beberapa langkah brjalan..pemandu tersebut memanggil dan meminta bayaran sebanyak RM 9.00…TIKET xde…masuk kocek ler tu…kalau saya tahu mcm ni lebih baik saya tunda keesokkan je naik bas bhenti henti….tambang hanya RM 6.30 je

  69. baru baru2 ini saudara yg tinggal di batu 11 kuantan ingin pergi ke muadzam shah…beliau menunggu bas dari jam 2.30 ptg dan sampai kul 6.30 baru dapat naik (dlm bas x penuh penumpang) beliau menjangka dapat naik bas kul 3.00 pm dimana tersebut bertolak dari bandar kuantan kul 2.30pm..sampai jam 3.00.pm beliau nampak dari jauh bas tersebut dan menahan tapi bas tersebut x berhenti..untuk pengetahuan MARA LINER pemandu bas tersebut memandu terlalu laju dan dibahagian lorong tengah…bas tersebut ia nampak x ramai penumpang (bas SELANCAR)…lalu saudara menunggu lagi untuk lagi untuk bas jam 4.00 pm Bas KERATONG dari kuantan..lebih kurang 4.30 pm tingkah laku pemandu bas tersebut sama mcm bas SELANCAR TADI… LALU BELIAU sekali lagi tunggu untuk bas jam 5.00 pm bas MUADZA SHAH..sama juga feel bas ini…beliau x putus asa lalu tunggu lagi bas KERATONG jam 6.00 PM..sampai kul 6.30 baru ler pemandu yg prihatin ni dan berhenti walau pun beliau nampak dlm bas tersebut sudah agak penuh juga…apa yg mengherankan saya kejadian ini pernah terjadi pada saya suatu masa dulu…rupanya berlaku lagi… ini feel pemandu bangsa melayu..mereka fikir buat apa2 susah lagi pun syarikat bas ni syarikat kerajaan…aku makan gaji je…cuba mereka bekerja dgn syarikat bukan melayu..aku pasti kalau bas yg mereka pandu tu dah sesak dgn penumpang pun mreka sanggup berhenti…jadi saya minta pihak MARA LINER bertegas dlm perkara ni…l
    2. Aku pernah juga menahan bas di batu 12 taman Tunas Mahkota kuantan untuk ke bandar..tahan bas MARA LINER samaada bas dari CHINI KE, KERATONG KE, MUADZAM SHAH KE ATAU DARI SELANCAR jangan harap ler pemandu ni nak berhenti…tapi bila aku tahan bas syarikat lain iaitu bas tersebut dari Jerantut sanggup mereka berhenti..cuba bayangkan bagaimana perasaan saya ketika itu…

  70. saya juga pernah menaiki bas maraliiner bas brhenti-henti dari bas stand kuantan menuju ke muadzam shah….apa yang saya kecewa sikap pemandu dan konductor telah mengarahkan penumpang yang ingin turun dekat seperti batu 4 , batu 8 ., batu 11, batu 12 sila naik naik bas lain..sedang saya lihat dlm bas tersebut x penuh pun bas tersebut hingga ke muadzam shah….saya pun lihat penumpang tersebut turun dan menaiki bas syarikat Jengka dan bas bukan bumputera yg ke Jerantut….bayangkan bas yg ke jerantut jauh perjalanan hmpir 130 batu mereka sangup berhenti,,,inikan pula bas maraliner dari kuantan ke muazam hanya 67 batu je….memang btul apa yg dikatan olih PENUMPANG HAMPA..feel pemandu/konductor ini mereka ingat ini syarikat kerajaan,,,banyak sikit penumpang GAJI aku jalan juga….jadi saya harap marilner ambush balik kepala otak pemandu/konductor ini..

  71. Hi Mara Liner

    From which counter do i take mara liner to desaru bandar penawar

  72. nak tahu bas mana dari perak ke kuala terengganu tp laluannya ikut bandar permaisuri…????

  73. Sy merupakan penumpang setia mara liner felda lok heng ke kota tinggi.sy dapati perkhidmatan maraliner semakin tidak memuaskan,
    Seringkali bas tiada,sy dan penumpang2 lain menggunakan bas untk pergi kerja,
    Alasan yg diberikan bas rosak,
    Xkn tiada langsung bas gantian.
    Bru2 ini sy ad trdengr kbar angin bhwa maraliner bndr pnwr membuka jawatan kosong untk pemandu bas,
    Ape guna pemandu bnyk kalau bas sering rosak?
    Tlg la pertimbgkan sy pnya pandangan ini.

  74. sy dok kt puchong prima..nk tau kt mane blh dpt kn tiket untuk ke kuantan??

  75. tlg buat more trips from bahau 2 kuantan it sucks to know morning trip is only at 8am what a dissappointment la

  76. ada 24 seater punya dari klang sentral to jb skudai x??

  77. nak tanya kuantan ke muadzam nye henti2 jam brapa ?

  78. nak tanya bus yg paling selesa untuk ke JB dari KL, bus ape ye, sebab selalu naek bus express banyak mengecewakan

  79. sy brhrap sgt2 yg bas ekspress di kota tinggi ada menyediakan perkhidmatan ke jerantut @ temerloh,kerana sejak saya bertugas di kota tinggi,saya terpaksa ke stesen bas larkin untuk balik ke temerloh..kadang-kadang sampai je di larkin tiket bas sudah habis dijual,ini menyukarkan saya apabila hendak balik ke kg….saya amat berharap cadangan saya ini dipertimbangkan bagi keselesaan pengguna pengangkutan awam di malaysia.

  80. Hi, I am an avid traveller on double-decker buses from Singapore to Malaysia, Can you guide which is the best double-decker you have tried so far (in terms of comfort, leg-stretch, smooth-moving, big seats,good road manners of the driver)?

  81. assalamulaikum…saya nak tnya ader x perkhidmatan bas mara liner dari seri putri skudai ke temerloh…sekiranya ader. dimana boleh dapatkan tiket mara liner di sri putri????

  82. assalamulaikum… saya nak tanya, saya nak booking tiket dari sri putri ke melaka.. macam mana booking, sbb saya xada pergi sri putri… tp saya takut tiket habis.. macam mana eh??

  83. hi… saya nak booking bas untuk jumaat pada 28.12.2012 pukul 5.30 atau 6 petang boleh x?? macam mana saya nak booking ar?? dari sri putri ke melaka… terima kasih

  84. salam..nak tanya..ade x bus Mara Liner ni dari seremban ke batu pahat.
    jam berapa?

  85. assalam…tiket larkin ke bandar penawar ade lg tak untk 27/12/12 (esok)..jam 5 ptg pnye..

  86. Bas dari kuantan ke muazam shah bila dia berlepas

  87. Ada tak bas nak ke Ayer Hitam, Johor?

  88. selamat sejahtera, saya hendak dari KL hendak ke kuala terengganu pada 31may2013. saya ingin tanya beberapa soalan,1.bilakah saya boleh tempah tiket?
    2.Berapakah harga untuk dewasa n kanak-2?
    3,Berapakah tempat duduk dalam bas?( saya hendak naik vip 24 atau 26org).
    4.Bolehkah tempah tiket ulang-alik(KL-KT-KL).

  89. saya nak minta cadangan agar MARALINER membuat laluan Bentong ke kuantan…saya selalu balik ke bentong dari kuantan,,Mara liner ada buat laluan Bentong ke KL ,,KL Ke kuantan…apa salahnya MARALINER bas yg dari KL buat lencongan ke BENTONG dulu sebelum kekuantan agar senang orang nak pergi ke kuantan…begitu juga bas yg dari kuantan KE KL agar lencongan sebentar ke bentong untuk orang nak turun ke bentong..lagi pun saya lihat bas MARA LINER kadang2 tu x pernuh penumpang,,,so saya harap dgn cadangan ini sekurang2nya bolih menambah income MARALINER,,
    TIMA KASIH,,,,

    YANG BENAR,

    PENUMPANG MARA SEJAK TAHUN 1982 LAGI…

  90. bas ke kuala nerang dari kajang untuk malam 30hb April 2013 masih kosong kew?

  91. salam.. saya nak booking tiket dari larkin jb ke masjid tanah melaka, pada 4/5/2013. ada tak nombor yang saya boleh hubungi…

  92. recently i m disappointed with ur service. i took 2 journey in one month, all were late for hour! and today 31 May 2013, i take bus from pudu to parit buntar, 11.30pm trip. 8D seat. the seat was broken! !!!!!!! WHY I PAY FOR BROKEN SEAT AND I HV TO SLEEP WHOLE nIGHT WITH THIS BROKEN SEAT? ! IF THE SEAT IS BROKEN, PLEASE DONT MAKE IT AVAILABLE TO BUY ONLINE! I WILL NOT RECOMMEND PEOPLE TO BUY ONLINE OR EVEN USE UR SERIVCE!

  93. Pukul berapa bas henti-henti MARA Liner dari Kota tinggi ke Batu Pahat? Pukul berapa pula bas yang paling akhir?

  94. Maaf tersalah tanya. Pukul berapa bas henti-henti Mara Liner dari Kota Tinggi ke Bandar Penawar selepas jam 1.00 petang. Pukul berapa pula bas yang terakhir?

  95. nak tanya. boleh tak bagi laluan dari TBS ke bandar penawar ? lalu x seremban / kajang ?

  96. Boleh x kalau saya nak booking tiket terlebih dahulu?daripada kl ke chini?

  97. hi boleh x saya nak ubah tarikh dan masa tiket yg sya dah tempah ??
    and boleh x tiket tersebut dijual balik???/


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 3,365 other followers

%d bloggers like this: