Posted by: Jom Naik Bas! | 5 October 2008

Jom Naik Bas! Special: Malaysian Double-Deckers

I’m sure if you’re a frequent visitor to this blog, you would know of my fascination with buses, be it locally or abroad. And I have this special interest in Malaysian interstate coaches, particularly the double-deckers. Until a couple of years back, no one would have thought that coach operators will acquire double-deckers for their operations. And lately, numerous big names in the industry have introduced, or at least planned to introduce double-deckers into their stable. I shall dedicate this special entry to the colourful double-deckers of Malaysia.

The first coach operator to introduce a double-decker in their fleet was NiCE, or Nationwide Interstate Coach Express. NiCE with its brand such as Plusliner, NiCE 2 and NiCE++, operates to various cities and towns in Peninsular Malaysia, as well as Singapore. The double-decker coach service, christened NiCE 2, was designed specifically for the Kuala Lumpur-Singapore sector. It made big headlines in the local media because of its novelty. Designed by Bee Hing Coachworks, it was fitted onto the Scania chassis. The service received good response from customers initially, but passenger numbers dwindled not long after. It is believed that NiCE 2 succumbed to stiff competition from other operators in the sector.

Since then, a myriad of operators and models from the many bus bodybuilders in Malaysia have sprung up. While some opted to include a range of services and frills onboard to attract passengers, others remained conventional with the facilities onboard. Transtar Express, considered as one of the pioneers in the industry, has a fleet of double-deckers on its Premium, First Class and First Class Solitaire classes. Amongst the facilities and amenities provided onboard are, personal entertainment system with LCD screens, massaging chair, reclined seats and F&B service, just to name a few.

Other operators followed suit, creating somewhat a new trend among interstate coach operators. Now, almost similar amenities an be found onboard Five Stars Express, Aeroline, Konsortium Bas Ekspres Semenanjung (KBES), Airebus, Grassland Express and several others. Such luxurious settings, however, are mostly found on double-deckers serving the Singapore sector.

There are other double-decker operators which operates such buses within Malaysia. These buses, on the contrary, lacked the many luxurious facilities on their cross-border counterparts. While some operators opted to upgrade the level of comfort with the new 2+1 seating configuration, some like Mahligai and eMutiara maintained the conventional 2+2 seating configuration.

Ever since the beginning of the decade, almost every big name in the interstate coach express industry have begun to introduce double-deckers in their fleet. Mahligai Express, eMutiara Express and Sani Express, which are the leading operators in the East Coast, all have new and modern double-deckers since June 2008. Transnasional, the nation’s largest interstate coach operator, have also introduce their Skyview double-deckers on their trips to the East Coast, and the latest to Johor Bahru in the South. Mayang Sari Express and KKKL Express also has double-deckers on their Southern routes. The incumbent operators up north, like Durian Burung Express, AB Express, Jelita Transtours and KBES, were among the first to deploy such coaches anywhere in Malaysia. Looking into the future, several other big names like Suasana Edaran Express, Cepat Express and SP Bumi Express are rumoured to have ordered double-deckers for their interstate operations.

Double-decker buses are not only popular with the coach companies. Believe it or not, government agency and even a university have also acquired double-deckers! Double-deckers can also be seen operating as citybuses in the Klang Valley, as well as in Malacca.

There seem to be no pause or a lack of interest for double-decker coaches. We can expect more operators to jump into the bandwagon. The market leaders are also constantly replacing their fleet with newer double-deckers. With levels of comfort reaching new highs, the consumers are the obvious winners in this competition. However, with prices of oil ever on the increase, it is unlikely operators will reduce ticket prices, even with stiff competition.

all photos are copyrights of the respective owners.

This entry was originally published on July 11, 2008.

About these ads

Responses

  1. Tour bus operators have also jumped onto the double decker bandwagon

  2. There are limited double decker bus chassis in our market. Suppliers only limit to Scania and MAN. How about other Japanese players and Mercedes Benz?

  3. Hi Keng Mun. Indeed. I’m pleasantly surprised that more and more tour operators are adding double-deckers to their fleet. Hopefully, I can do a follow-up on the tour operators soon.

    I don’t think Mercedes-Benz offers any double-decker chassis. The Japanese makes however, have had chassis specifically designed for double-deckers. Not sure if the Malaysian operators would want to acquire them.

  4. There is a double decker chassis by Mercedes Benz. It is called the 2036. Its a double axle chassis and is being sold in Thailand. Can be found at http://www.mercedes-benz.co.th.

    For Japanese make, there is only the recond type available by SKS. It uses the Nissan RE10 engine.

  5. Ahh. That’s interesting. I didn’t know such a chassis by MB exist. Thanks for sharing!

  6. Hi…is thre any double decker bus from s.petani to Jb…

  7. Hi.. i work with 2 company bus. first UTAMA EKS then another one with DURIAN BURUNG part time at ALOR STAR. If you have any question… i can help.. ok.. bye.. telefon number, 04-7351172.

  8. how much does it cost in dollars

  9. wat iam asking is the cost off a double decker scania bus, u had said about 1.5 RM, in dollars pls

  10. I think Durian Burung now not drop in SP anymore !!
    Last time this Durian Burung breakdown at S.Jaya & need to change to KKKL to Batu Pahat & one more change KKKL bus to Larkin…
    Is there any bus to Larkin ?

  11. DAN7755 Konsortium E-Mutiara now in new livery

  12. any bus to hatyai or bangkok? may i have the contact number.

  13. Very nice pics. There are many double deck coaches in Argentina too, mostly for long distance travel.

  14. asalamualaikum n slmt sejahtera . saya mohon perkhidmatan bas orchid ekpress @ absomas dapat membeli bas double dacker & membuat bas exlusive coach bagi laluan MELAKA-MUAR-BATU PAHAT-KLUANG harap boleh terima

  15. W’salam kepada saudara Abdul Karim. Diharap jika pihak yang berkenaan ada membaca blog ini, dapat mengusahakan cadangan anda itu. Terima kasih kerana membaca blog ini.

  16. hye guys…
    i’m norshela, i work at terminal bus malacca sentral compny durian burung exp…
    for information durian burung trip bus from malacca 9.30am and 930pm…(b;worth, alor setar, jitra, cangloon, kangar and kuala perlis-jetty to lgkawi island)
    for more information pls see me at mlk sentral, counter no.1…

  17. hi norshela, durian burung why never do melaka to singapore? why the name is durian burung ? weird name ? fruit + animal

  18. nama durian burung d ambil dr sebuah nama tempat iaitu durian burung yg terletak d sempadan kuala nerang dan durian burung ,….

  19. Assalamualaikum, i just want to give my opinion..too many Double Deck buses in Malaysia will gradually dissapeared th legendary of single Deck (SD) bus express..the riding feels different,double deck is not sustainable with outside environment to the passanger..especially at lower cabin..also the stability issues..because the COG value much better for SD..

  20. one more..to many companies investing high capital fo DD bus..will kill the company itself because after the bus has reach the life time (approx) after 5 years..the bus value down so much..compared to 1st OTR because much of the market demand for 2nd hand bus was the SD bus..school, factory, tours bus..the fluctuating volume of passangers also not promised at this moment, or any onward..so dont too much la fighting to buy the DD..low safety much built by fiber glasses to make it ‘cun..cantik’ but very brittle whr crash, danger as movng coffin to passangers..no cramping, high impct when crashing..only the coach bulider company become billionaire selling this moving coffin..

  21. malaysian people fast amazed with somethin ‘big’ beautiful design but not realized most(maybe 99%) of malaysian built coachbus builder didnt certified by R66-compliance rool over, crach test complience..but they brave enough to bulit somany DD bus without goverment say anything..as long as can gain multiple profits..just 10 peoples died in crash nothing la..close ur eyes laa..so many ‘ah tongah beng’ coach builder in Malaysia, esp in Johor, Selangor, Perak, Penang.. making money easyly..built the bus to be coffin bus..just put heavy cosmetics outside the bus company and passenger will amazed..woww..giss..that malaysian..

  22. as usual la..wheh the crash happen..the most pointed was the bus operator compny..not the body builders.. body builders company 1st need to be in the court if any damage or death of bus passanger..to make sure their bus meet the certificates..or just built like a ‘tong kayu besi’..with 200K – 500k RM.. as usual la..goverments will silent, no enforcemnt before crash..only on sufrfce ‘operasi’ laa.. not brave to sue the making company..because this ‘ah beng’ ‘ah tong’ cmpany will use the political influnce, hands…dont kacau us la..next PR we would not suppot u anymore..then..smiling la this ahbeng, ah tong company..the victim??? yeahh the public people..wheh having crash..!!! bad attitude!!

  23. i agree with microchip

    bus builder must be in court first

  24. SANI EXPRESS livery is very beautiful on the sksbus e128d

  25. hah! yo micro… FYI there is no R66 regulation for double deckers. Fibreglass might look brittle to you but the passenger isnt sitting in the front either.. so youre saying that a driver speeds at 130km, skids off the road into a ravine… few die and its the bodybuilders fault… why dont proton go to court if death occur in their car… and for goodness sake… please please please check the amounts of death comparing between DD and SD before you make such statement… you type so badly it makes you a perfect imbeccile…

  26. hi semua…just nak tanya pada sesiapa yang boleh tolong. Saya sedang mencari kerja sebagai pemandu bas, terutama ekspres sebelah selatan semenanjung ( part time : sabtu & ahad ). Jika ada, sila maklumkan kepada saya. Terima kasih.

  27. hi everybody…can anyone tell me which company do give a ride from kuala perlis to kl or shah alam?

    and i need some opinion bout the Shamisha holiday. is this company really give good service? i heard that some customer had had a bad experience with this consortium.

    give me a reply please..i want to find tickets for my family vacation this july.tq

  28. very sorry
    i could not help imran and ieja. this website is dedicated for talking on bus chasis and bus bodies.

  29. To gunshead,

    Please refrain from posting such comments, which do not reflect the intentions or views of the blog-owner. For the record, this blog that I’ve set up is not only about bus chassis and bus bodies, but rather anything that is related to bus, as a hobby, a mode of transport and career as a whole.

    I would be more than happy to invite any representatives from the bus companies to view this blog and take in any suggestions or feedbacks, or simply to recruit any prospective employees.

    This is a blog created by a bus enthusiast for everyone to benefit and enjoy.

    Regards,
    Ishak
    JomNaikBas! Owner

  30. Dear Blogers

    Assalamu Alaikum. I am khaled from bangladesh. I am interested in buying buses from malaysia to operate in Bangladesh. My favourate Coach Design is neoplan Coach Design specialy Starlier, Tourliner and Euro Liner. Would you be kind enough to assist me in finding some reputed Coach Body Builders with their detail contact address who can do the Job for me.

    At prsest in internet you can find information for PCB, SKs and Gaimpling but they are unable to do this type of design for coach. Can you uys help with the address of Bee Hing, andother reputed builders with their email, webpage and contact details. Hope I am not asking much from all da blogers. Please keep me posted with information in my email khaledhasan@gmail.com

  31. Hai..semua..untuk makluman bas SANI EXPRESS akan menakluki perjalanan ke Utara semenanjung pula akhir bulan Julai ini…so…anak2 mami kalau nak balik Penang, Cik Martonah nak balik Kedah ka boleh la naik bas chek……..”Tahniah Dato’ Sani”…..kami senantiasa di belakang anda bagi mamajukan bangsa melayu di mata dunia…

  32. erkejut dan kecewa dengan sikap pemandu Bas durianBurung, pada tanggal 7julai2009, jam 10.30malam saya telah menaiki salah satu bas DurianBurung dari kajang ke jitra. Apa yang terjadi di atas bas sangat mengecewakan saya, apa bila pemamndu Bas dengan kurang ajar dan biadap memarahi seorang penumpang kerana membawa buah cempedak, dialog pemandu itu lebih kurang mcm ni, “ni sapa dok bawak buah cempedak ni, orang xleh tidoq. Satgi kalau EKSIDEN mcm mana?”. semua org dalam bas dapt dgr penumpang malang tu dimarahi. Kalau mcm ni la rsnya, xdak org la nak naik DurianBurung dah..

  33. AEROline 1st class shuttle menyediakan perkhidmatan ke utara dan selatan tanah air sunway-penang(8am) bdr utama-penang(10.30am) corus hotel jln ampang-penang(3.30pm)dan setiap jam seawal 6am berlepas ke singapura..tmpt berlepas ke singapura adalah seperti berikut corus hotel,menara axis pj,1 utama shooping ctr(new wing)mines shopping fare dan sunway pyramid shopping ctr berhadapan dgn pintu utama sunway lagoon..sarapan pagi,makan tengahari dan makan malam di sediakan mengikut waktu perjalanan..juga minuman panas…anda akan di layan oleh pramugari & pramugara kami..coach kami juga menyediakan ruang santai di tingkat bawah dan kemudahan tandas juga disediakan…selamat bersiaran bersama AEROLINE…the CONVENIENT way to FLY

  34. SAYA MEMANG SUKA NAIK BAS DUA TINGKAT. TERUTAMANYA BILA SIT DEKAT ATAS. TINGGI..

  35. kepada dissapointed passanger……

    sememangnya diketahui umum buah2 yg mengeluarkan bau x boleh bawa masuk ke dalam bas….so bila driver marah memang kena la…tapi nadanya agak keras….mungkin kerana letih memandu agaknya….

  36. sani ekspres akan masuk kawasan utara dimana kawasan yg cukup kuat dengan bas2 nya sendiri…..saingan akan menjadi hangat….durian burung, jelita, pancaran matahari, shamisha, ab, etika dan lain2…..mampukah sani menakluk utara..?

  37. Saya pengguna perkhidmatan pengangkutan awam terutama bas Sani Express..dengan kemasukan ke laluan utara agar dapat memeriahkn lagi industri pengangkutan di utara tanahair dan diharap dapat menjadi operator bas yang terbaik seperti mana di pantai timur. Imej yang bersih, pemandu yg berhemah, pemanduan yg beretika dan mengikut tahap kelajuan yg ditetapkan menyebabkan saya masih memilih Sani Express sebagai pengangkutan utama dan tidak mustahil Sani Express akan menakluki utara pula selepas ini..syabas Sani Express..teruskan usaha anda dan kami tetap akan menyokong segala perjalanan anda…

  38. Akum n slmt sjtra.Knpa bas orkid ekpress tak ada Bas 2 tingkat sebagai mana bas syarikat lain?Bas orkid satu tingkat sila ganti sit lebih mewah lagi demi keselesaan penumpang.

  39. salam…hello..sy hanya nak bagi pandangan untuk kita renung2kan..memang pada masa skang x dinafikan kebanjiran bas-bas 2tingkat dijalanraya seluruh semenanjung..apa yg diharapkan agar semua pengusaha syarikat bas dapat lebih menitikberatkan soal keselamatan kepada semua pemandu bas syarikat masing2..misalnya pemandu bas mesti 100% tahu mengenai bas yg di pandu…2. bas hendaklah di periksa mengikut jadual yg telah ditetapkan…3..pemandu di wajibkan bebas dari dadah dan alkhohol…dan yg paling penting cara pemanduan pemandu itu sendiri…kalau bas jer yg canggih…tapi pemandu x tahu nak pandu…memang susah betul…pemasangan kotak hitam juga dilihat salah satu cara untuk mengurangkan kadar kemalangan jalanraya…sekian..tq

  40. Sya skong kata kata saudara.Para pemandu perlu bebas dari sgla jenis dadah mahupun alkohol. :)

  41. hai,saye amirul selalau gak naik bas balek kampung,saye nak cadangkan supaye budaya ekspres dapat sediakan bas 2 tingkat supaya dpt bersaing ngan syarikat bas laen di pantai timur

  42. Kepada amirul.Kalau bas 2 tgkt tp slu kmlgn x gna jga.Lbh baik bas 1 tgkt :)

  43. kepada yg selalu bace blog ni,pndapat anda dlm byk2 syarikat bas di malaysia.bas mne yg service paling bagus?
    pade FERDAUS bas 2 tgkt kalo kemalangan pn
    mebi x la serius jika nk d bndingkan dng bas 1 tgkt

  44. pada sy syarikat bas yg paling best sy dah naik ialah Nice Eksekutif Coach dr Park May Berhad..masa tu dr kl ke penang..gempak gilerr beb..seat dia buleh adjust..ada lcd screen kt seat..ruang yg luas..ada pramugari lg tu..makanan dlm bas pon sedap gak..drebar dia bawak bas pon steady jer…ktorg naik bas tu memang best la…

  45. bukan semua company mampu nak beli bas 2tingkat…bas 2tingkat yg paling murah pun brharga rm250,000…itu br chasis,frame,enjin…x trmasuk lg aksesori dan hiasan dalaman lg…kalu dah beli bas 2tingkat pun…nanti nak pikir lak pasal maintenance bus tu…tayar bas sebiji yg baru rm800-rm1200 ikut brand…service pun nak tukar minyak hitam..minyak brek,air filter pun dah mencecah rm400-rm700..service bas bukan macam kita nak servis kereta…gearbox bas yg baru pun kalau model Voith rm30,000…so bayangkanlah…

  46. apa-apapun aku memang suka travel naik bas…best gilerrr beb…cheers..

  47. anizan bape harge tambang Nice Executive yg awk naik2?saye pn rase cam nk naek gak……..

  48. awak ni memang terer pasal bas er anizan?awk pnh kje ngan syarikat bas ke or awk tauke bas?sume pasal bas awk tau

  49. To amirul : Harga Tiket Nice Executive tu lebih kurang rm60-rm70 sehala…x tau plak klau skang dah naik..service diorg memang best la..

  50. amirul…aku dulu memang keje gan company bas ekspress ni…seronok beb..byk pengalaman…hari-hari naik bas free…

  51. dulu-dulu masa awal tahun90an…syarikat bas ekspres yg pling top ialah budaya ekspress…masa tu bas diorg lah yg kira pling canggih jgak la..ada pramugari gak masa tu…tapi tau je la..masa tu org2 kita nak naik bas mcm tu takut skit…sebab tiket mahal…

  52. dalam byk2 bas kt dunia ni..aku paling suka bas neoplan starliner…design dia memang gempak beb..aerodinamik habiiss…

  53. aku sampai beli tu model bas tu kt kedai tamiya…kawan2 semua korang ada x koleksi model2 bas?klau ada aku pon nak jugak..letak kt almari cantik beb..

  54. anizan.ko kje ngan syarikat bas ape?……..

  55. konsortium e-mutiara patut repair sumer seat bas satu tingkat mereka yg hampir “uzur” itu demi keselesaan penumpang.lagi satu sy heran enjin scania 360 mereka langsung tak bermaya kalau nak bandingkan dgn scania 360 milik syarikat bas lain.tolong cat balik bas-bas mutiara kerna sumernya dah naik pudar.orang nak naik pun tak ada selera!!!

    Jom Naik Bas!: Harap bersabar. Konsortium eMutiara telah pun memperkenalkan bas-bas dua tingkat baru untuk laluan Pantai Timur sejak penghujung November. Kesemua bas-bas lama Mutiara akan digantikan dengan yang baru secara berperingkat-peringkat. Bas-bas baru ini akan memberikan keselesaan yang diharapkan oleh penumpang-penumpang Mutiara. Terima kasih di atas maklum balas anda.

  56. kpd blogger, cube naik bus double decker plusliner & give your comment about it..

  57. The Plusliner Xtreme is definitely in the cards for a review on Jom Naik Bas! Do watch this site for updates.

  58. cepat ekspres dah ada 2 tingkat
    best naik… jlt1155
    drver buka 3 ceter

  59. hallo…korg2 yang komen ni aku rasa layak dah jd operator bas.. mesti perfect punya..

  60. ape komen anda tentang laluan pantai timur? bg korg la..yang mana org kata “king” lah..

  61. ada tak sykt bas yang dimiliki 100% bumi bukan alibaba

  62. knp plak xde..byk la.. tapi aku rasa bagi laluan pantai timur jer.. kalu laluan utara selatan aku ax konpem..

  63. Thanks for taking my photo and acknowledge the source! ;-)

    Shahrul – DB DD Photo

  64. nak minta pendapat.. sy akan ke jb hujung minggu ni naik bas kkkl double decker bersama keluarga.. ada baby umur 9 bulan.

    nak tahu, kalau duduk bahagian bawah, ada bau asap and petrol ke? mana yg senang sebenarnya, duduk bahagian bawah atau atas?

    tq!

  65. Hi erin.

    Ingin kami maklumkan bahawa bas KKKL yang bakal anda naiki itu adalah bas ‘high-deck’, di mana dek bawah tidak mempunyai tempat duduk dan ia dikhaskan untuk meletakkan bagasi sahaja. Semua tempat duduk hanya disediakan di dek atas.

    We wish to inform you that the KKKL bus you will be travelling on is a high-decker bus, where the lower deck is not fitted with any seats and is a compartment for luggages. Seats are only provided on the upper deck.

  66. salam kepada rakan rakan… wa dulu pun kerja dengan syarikat bus dah rasa macam macam bus… dari daiwoo, hino kelawar, volvo, danish. nissan dan macam macam jenis enjin bus, semua x de dubble deck, bus paling canggih pun danish masa 2, rosak terkangkang eheheh( sorry) kepada blogger yang penting selamat and confident dengan bus..design x penting yang penting imbangan body bus…. mesti pakai belon beb .. kalau spring baik naik trak askar aje.. kalau body cantik takat lari 90 KM ape barang kan ehehe…. banyak faktor yang mempengaruhi keselesaan beb, yang utama selamat sampai ke destinasi….pada member member TENAGA,MAJU, SRI MAJU, JELITA,MAYANG SARI, SS,INDAH, KKKL tahun 2000-2003 SAlam…

  67. Salam sejahtera, semua.
    Komen saya mengenai bas ‘Semi’ double decker di Malaysia.
    Saya kata kan ‘SEMI’ kerana Double decker yang sebenarnya adalah seperti London bus, yang mana apabila kita berada di lower deck pun kita tidak perlu membongkok. Mungkin tidak ramai yang sedar atau tahu, bahawa interstate coach di malaysia yang di panggil double decker itu sebenarnya amat merbahaya dari segi keselamatan kepada penumpang-penumpang di lower deck.
    Tahukah anda, yang seat di bahagian bawah itu adalah cuma sama tinggi dengan van? Jadi..apabila berlaku satu kemalangan kecil sahaja pun, ramai yang akan cedera atau terbunuh.
    Di zaman saya, awal 90an hingga kepada saat saya meninggalkan alam bas ekspres, ketika semi double decker binaan Bee Hing Coachbuilders mula hendak bergerak diatas jalanraya Malaysia, kemalangan merempuh pembahagi jalan, bukanlah kemalangan maut. Kenapa??? Kerana single-deck coach adalah tinggi lantainya. Setakat merempuh pembahagi jalan (metal divider) hanya akan membuatkan tayar bas meletup bersamaan dengan koyakan badan bas dan mungkin barang2 penumpang akan bertaburan di atas jalan…itu sahaja..lebih2 pun, ada lah seorang dua yang benjol dahinya kerana tersondol seat hadapan.
    Tetapi, apabila ‘double-decker'(kononnya) melanggar pembahagi jalan, seperti yang berlaku pada 2 kemalangan maut yg saya ingat..ramai yg hilang nyawa, bersekali dengan pemandunya juga.(Kepada yg beragama Islam, Moga ALLAH mencucuri rahmat keatas Roh mereka, Amin!)
    Salah seorang dari mereka yang terawal meninggal dunia di steering bas ‘double decker'(kononnya) adalah rakan saya. (Moga Rohnya aman di sana).
    Jadi..disini saya ingin meluahkan pendapat PERIBADI saya sebagai seorang yang pernah terlibat secara langsung di dalam industri ini.

    Tidak sepatutnya ada seat yang dipasang di LOWER DECK. Kerana kedudukanya hanya separas van(seperti yg saya nyatakan di atas tadi). Sebenarnya lower deck hanya perlu ada lounge, yg mana apabila bas bergerak, tiada siapa pun boleh berada di lower deck. Maka risiko untuk cedera parah ataupun terbunuh hanya kerana merumpuh pembahagi jalan akan tiada.
    Kenapa perlu ada seat di lower deck?? Kerana pemilik syarikat ingin menambahkan keuntungan, kan?
    Cukup-cukuplah…walaupun harga sebuah SCANIA dengan IRIZAR pattern hampir mencecah 1.5juta ringgit,kalau gaji DREBA anda masih macam dulu, lebih baik bawa HINO AK, janji puashati.
    Bukan senang nak mop lantai yang sampai dua lapis tu, nak ikat langsir lagi, nak lap cermin lagi, nak basuh bas lagi…siap pasang extension kat batang berus..pasal tinggi sangat.. RENUNG-RENUNGKANLAH..

    Terima kasih.
    Bekas pemandu HINO AK, HINO RK, HINO RM, NISSAN CB12, NISSAN JP251P, NISSAN RB46S. DAEWOO BH115, DAEWOO BH120L, VOLVO B7R, SCANIA 310, SCANIA 320 CS, MAN 16.290, MAN 18.310. DENNIS JAVELIN GX.(sekadar yang teringat…)

  68. LAGI SATU..NAK BAGI TAU KAT ‘ERIN’ TU, JANGAN LA DUDUK KAT BAWAH ,ERIN. WALAUPUN ADA SEAT KAT BAWAH.
    TENTANG ASAP DAN BAU ‘PETROL’? (DIESEL @ NGV ler Ern..) JANGAN RISAU, BAS2 SEKARNG NI KEBANYAKANNYA ENJINNYA DI BELAKANG. (REAR MOUNTED ENGINES). ASAP PULA HAMPIR TAIDA KERANA ENJIN2 TERBARU DI LENGKAPI DENGAN INTERCOOLER TURBO. No more HINO Asap Kuat..(ke HINO KELAWAR? hehe)

    Salam Hormat.

  69. hii.. how about pancaran? ada plan masuk ke laluan pantai timur ke trutama kL-kota bharu?

    dgr cite budaya da nk lancarkn bas baru double decker,betul ke?? tq

  70. Hi jumaiee.

    Jom Naik Bas! akan mengumumkan di sini jika ada laluan baru oleh syarikat pengendali bas ekspres. Begitu juga dengan bas-bas baru, ia akan disiarkan di laman blog ini apabila ia dilancarkan kelak. Kita nantikan bersama.

  71. Askm

    Aku sebenarnya jenis manusia yang susah nak percayakan orang kalau dalam bab memandu ni di jalanraya ni.sebab itu kalau kena naik kereta kalau tak aku yang bawa sorry la. baik skuter ke atau kereta.

    Dari dulu kita ashik tengok sana bas eksiden-sini bas eksiden ,sampai aku naik badi. tapia da sekali tu aku terpaksa la. dah taka da jalan lain. nak naik kapalterbang taiping mana da kapal terbang turun, kereta volvo aku rosak di taiping.waktu balik aku sewa teksi vip ,aku bayar rm 250 taiping kl dengan syarat aku yg bawa proton waja. tu. dia setuju.

    so bila kereta aku dah siap ,setelah dah taka da jalan dah ,pastu anak angkat aku lak ajak naik bas dengan berat hati aku ikut tapi aku beli dua kerusi di palingd epan sebab aku nak tengok pemandu bawak.punya takut dan kurang percaya. nyawa ooi. dari kuala lumpur nak cakap kat hang pa aku langsung tak tido. mata aku hanya pada pemandu bas. sampai aku rakam ,tengok cara dia bawa bas aku rasa nak hempok je. dah la aku takaut.bas tu ashik ke kiri-kekiri. link kat bawah ni.

    kalau cam ni cara bawa bas sorry la kalau nak suruh aku naik bas di malaysia lagi.

  72. slm smua rkn2…harap smua sihat sejahteralah hendaknye yer. Sy bekerja sebagai cabin crew di slh sebuah syarikat bas yg menyediakan perkhidmatan laluan utara dan selatan tanah air. Berkenaan spesifikasi bas 2 tingkat telah diakui oleh JPJ bahawa adalah selamat kerana dibina mengikut piawaian yg dibenarkan oleh pihak berkuasa sama seperti kenderaan lain yg berada dijln raya sekarang. lagi pon binaan rangka dan badan bas tersebut lebih kukuh dan stabil dusertakan bersama sistem keselamatan yg lebih efisen bagi memastikan perjalanan yang lebih lancar dan selesa. Chasis2 yang berada dipasaran pula telah dilengkapi dgn teknologi terkini dan canggih seperti yg anda smua sedia maklum menembahkan lagi keutuhan bas 2 tingkat. Tetapi saye sedikit kecewa kerana masih belum ada lagi chasis triaxle terbaru yg mana telah digunakan dgn meluas di Singapura yg mana tayar triaxle dibelakang boleh membelok mengikut tayar hadapan..bags chasis tue boleh jumat tayar. Diharap anda smua Jangan was2 dgn perkhidmatan bas 2 tingkat di negara kita nie..ingatlah ajal maut ditangan tuhan, tak kira dimana kita berada…salah silap harap dimaafkan…wassalam..

  73. Salam kepada semua, setelah membaca komen-komen di atas, tergerak di hati saya untuk menulis pandangan saya tentang bas double decker. Di sini saya ingin mengulas tentang ciri-ciri keselamatan sebuah bas dd. Ciri-ciri ini memang tak guna kalau sikap pemandu itu sendiri termasuk kompeni bas terbabit yang sentiasa mahu bas mereka sampai cepat ke destinasi yang dituju. Rata-rata bas dd di Malaysia adalah Scania 420 dan MAN 400. Adakah ini diperlukan bagi jalan raya kita yang banyak selekoh dan permukaan jalan yang tidak rata?? Adakah anda tahu kelajuan maksimum bas dd di negara ini (tidak termasuk Hino RM-Turbo yang terbaru)?? Memang ajal & maut itu ketentuan ALLAH tapi adakah kita terfikir sekiranya kita telah mencegah sesuatu walaupun berlaku, kita tak akan kesal dan redha dengan apa yang berlaku bukan?? Kami juga menggunakan bas dua tingkat tetapi kami hadkan perjalanan bas kami dalam jarak yg dekat (Pasir Gudang-K.L) cuma kadangkala saja pergi ke laluan yg lebih jauh (J.B-K.P). Sedangkan kami hanya menggunakan bas Hino RK atau RM-T single deck bagi perjalanan harian kesemua destinasi kami yg lebih jauh seperti J.B-Butterworth-Penang, J.B-K.Perlis, Melaka-K.B, Melaka-Penang, Melaka-K.Perlis, Klang-J.B, J.B-Ipoh, K.L-Singapore dan laluan dekat K.L-J.B, Muar-Klang, Muar-J.B, Melaka-J.B-Singapore, K.L-Melaka-Muar.

    Komen ini telah disunting oleh Jom Naik Bas! untuk kesenangan para pembaca.

  74. haiii..kpd semua blogger…mari try naik plusliner double deck..best betul..nice view…

  75. kenape sani express x mnkluki kwasan slatan malaysia??..

  76. hai sayew jst nk kongsi pglmn,,AB express.1st time sye nak naik g utara..tp managemnt x bagus.bas rosak tapi lmbt bgtau..sayewx tau ade bas ganti..xde org pggl2 tok naik bas yg ganti tue.duit sayew xleh nak amik balik..pihak AB express xnak bagi..kire nak salah kan sayew..kate sayew xde wak2 tue.padahal dlm tiket tulis pukul 9.30.dah tentu sayew dtg awl..kol 8.50pm syew dah terpacak dkt2..ape citew ney,..please jgn la buat mcm ney lagi..kesian dkt penumpang2..mn la tau balik emergncy..family sakit kew..xsempat balik..dah mninggal..mintak tolong la faham..

  77. Salam..
    kat sini saya nak ucapkan bebanyak terima kasih kepada pemandu bas MESRA LINER trip Kuala Terengganu – Kulim kerana sudi membantu saya ketika anak saya muntah di dalam bas tersebut pada 14/06/2010 yang lalu..terima kasih kepada EN.RAMLI….mudah – mudahan diberkati Allah hendaknya. wassalam

  78. SKS Bus xkeluar new design ke?Bosanlahlah design tanduk.Bagus sgt ke body sks ?Suma syarikat bas beli bas dr SKS.Pengalaman naik bas seat biasa dr body SKS hanya Tuhan yang tahu.Saiz seat kecil.Org dpn turunkan seat untuk menyandar,kita di belakangnya terasa sempit di lutut.Berbeza dgn body MTrans.Harap pihak SKS Builders ambil iktibar penerangan ini.Apa pun Bas Rapid KL Mercedez keluaran SKS mmg best.Tahniah kepada driver Bas RapidKL Depoh Shah Alam U64 Tmn Sri Muda-Pasar Seni yang tunjukkan kehebatan memecut di Federal Highway .

  79. Hi Zali.

    Kami belum menerima maklumat mengenai penghasilan rekabentuk badan bas terbaru dari sksbus. Segala kelengkapan dalaman bas, termasuk jenis tempat duduk, alat penghawa dingin dan lain-lain lagi adalah ditentukan oleh pengendali bas tersebut. sksbus hanya menyediakan khidmat penasihat dan pemasangan kelengkapan tersebut.

  80. jangan nak pandai komen yang bukan2 jer ko org ingat tak JASA BAS pada ko org semua….sebelum beli kereta ko org naik apa BAS kan…darisekplah lg ko orgnaik BAS..jd kalau apa2 terjadi jangan cepat mengelabah nak salah kan BAS..semua tu bukan kita minta kalau nak mati daam KELAMBU pun boleh mati hangit……….

  81. Hi Jom Naik Bas.Boleh tolong senaraikan bas yang beroperasi dari S.Petani Ke Johor ( Larkin )…Trip siang & malam. T. Kasih

  82. Nape sjk kebelakang ini byk company bas express 2 tingkat/1 tingkat menggunakan body SKS?Naik boring melihatnya patern hampir 10 thn.Sukar membezakan company bas lain.Body Mitotech/Scomi/Masdef pun cantik jg.Minta blogger explainkan……….

  83. Salam zali.

    Penggunaan bas dua tingkat dari SKS itu bergantung kepada pengendali. Jika pengendali bas itu berpendapat bahawa bas dua tingkat SKS boleh memberikan nilai dan pulangan, serta spesifikasi yang diinginkan, maka pengendali itu akan memesan bas dari SKS. Jika ada pengendali yang merasakan sebaliknya, ia boleh merujuk kepada lain-lain syarikat pembuat bas untuk mendapatkan bas dua tingkat yang sesuai dengan operasi syarikat tersebut.

    Dalam hal operasi syarikat, pengendali harus menitik-beratkan soal kesesuaian, kenyamanan dan nilai jangka panjang sesebuah bas itu. Soal mengapa pengendali lebih gemar kepada bas dua tingkat SKS hanyalah secara kebetulan di mana pengendali-pengendali tersebut yakin bahawa bas buatan SKS memenuhi citarasa mereka.

  84. pemandu bas mestilah bebas dari alkohol,dadah dan kecuaian apa

  85. bas yg nak rosak ni kita x tau..br brtolak dr terminal ok,di prtengahan breakdown plak..susah nak jangka..walaupun bas baru servis ker,bas baru beli ker,2nd hand ker,.nasib ler..mgkin bas-bas ni hari2 mileage dia jauh prjalanan..sehari mnjangkau 1000km..

  86. Salam…on coming school holiday i will go back to my hometown @ Kuala Terengganu with my 3 kids. Plzz help me which bas yang beroperasi @ putrajaya bas terminal as i am staying at seri kembangan. I kena booking tiket ke? any double decker bus there? anak2 sibuk nak naik bas tinggi..Thankx

  87. Salam Niza.

    Syarikat seperti Konsortium eMutiara, Mahligai dan Transnasional ada menyediakan khidmat bas ekspres dua tingkat dari Putrajaya ke Kuala Terengganu. Akan tetapi, hanya Transnasional sahaja yang menyediakan bas dua tingkat secara tetap, manakala pengendali yang lain menyediakan bas dua tingkat mengikut permintaan dari penumpang. Sebaiknya jika anda inginkan kepastian sama ada trip pilihan anda itu menggunakan bas dua tingkat, disyorkan agar membeli di kaunter tiket di Putrajaya Sentral.

  88. tuan kalau saya ingin bekerja sebagai pemandu bas boleh atau tidak. kerana saya teringn sangat untuk memandu bas.

  89. salam tuan saya ingin meminta nombor talifon syarikat mutiara,mahligai,tranasional & darul naim sebab saya ingin meminta jawatan kosong sebagai pemandu bas. destinasinya ialah: KL- KOTA BHARU &KOTA BHARU-KL kerana bila saya melihat driver bas membawa bas, saya ingin berhenti sekolah & terus bekerja.

  90. ada tak bas star mart express dari kl-kota bahru

  91. Saya nak tanya jika dari JB saya perlu menghadiri seminar di Grand Hyatt Hotel di Scott Road seawal jam 8 pagi, saya perlu naik bus apa ya dari larkin ? ada sebarang cadangan dari anda..? terima kasih

  92. Salam Shafiq Aazmi.

    Anda boleh menaiki bas Causeway Link CW5 untuk ke Newton Food Centre di Singapura. Di sana, anda boleh menaiki bas awam di perhentian bas bersebelahan Stesen MRT Newton. Grand Hyatt Hotel terletak kira-kira 2 perhentian bas selepas itu.

  93. ada tak agen jualan tiket bas di Klang , dekat Bukit Tinggi ?
    tak perlulah ke Sentral Klang

  94. Salam Blogger dan rakan2. sy nk tanya stakat dh brp operator bas ekspress yang leh masuk penang.

    pastu sy nk tau berapakah kelajuan maksimum bg bas-bas DD yang menggunakan enjin scania, MAN, nissan (UD) ngan hino. sbb tgk dalam hiway plus selamba ja diorg potong sedangkan keta pun dalam kelajuan 120km/h

    TQ

  95. Salam semua.

    saya ingin menyewa bas DD bagi tujuan rombongan kahwin pada bulan Feb 2012. selama 3 hari 2 mlm dari KL ke Kota Bharu. Berapa harganya termasuk 2 driver?

  96. Jika ada mana-mana syarikat bas yg membaca sila e-mail kpd saya quotation…..zulazmih@gmsil.com

  97. salam tuan2…nk tanye cket ni..ada ke di pasaran sekarang bas DD yg second hand..kalu bole model scania, body sks..dan dapat kan harganya skali..

  98. ASSALAMUALIKUM..SAYA AS DARI SYARIKAT P.M.E BAHAGIAN SENIOR OPERATION EXECUTIVE INGIN BERTANYA DENGAN SYARIKAT TRANSTAR EXPRESS,FIVE STAR,DURIAN BURUNG.JELITA TIDAKKAH SYARIKAT TUAN BERMINAT UNTUK MEMASUKI KE LALUAN KLANG-S.ALAM SEKIRANYA SYARIKAT TUAN BERMINAT UNTUK MASUK KE LALUAN INI,BOLEHLAH MENGHUBUNGI SAYA DI TALIAN=(017-2566881)

  99. sani ekspress dr kuala terengganu-hentian putra journey ikut highway pantai timur kan?lalu ikut maran,temerloh n gombak through highway LPT?

  100. Salam semua. Saya nak cari syarikat yang boleh buat design bus double decker mcm London Bus but custom made design. Jika ada info pasal syarikat itu, di harap boleh bantu saya dgn emailkan info di rayme.zainal@gmail.com . Terima kasih in advance ya.

  101. Saya skg dlm mencari kerja sebagai pemandu bas ekpress pantai timur.saya berminat sebab suka perjalanan jauh yg mencabar.lagipun saya sukar tidur mlm


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 3,366 other followers

%d bloggers like this: