Posted by: Jom Naik Bas! | 16 July 2010

Jom Naik Bas! Special: Shamisha Express & Holiday

Since Shamisha Express has been aggressively expanding their services and introducing newer buses, Jom Naik Bas felt that they deserve a special mention on our blog. Shamisha Express is also known as Shamisha Holiday and operates a big fleet of express, charter, tour and excursion buses. Mainly based in Kedah, Shamisha has its presence felt from Kota Bharu and Kuala Terengganu in the East Coast to Johor Bahru in the south. All thanks to its expansion efforts in entering new markets and destinations, in line with its aim to serve more customers. Jom Naik Bas! presents a special pictorial on some of its buses, old and new.

KCD59 is the only Scomi Coach-built double-decker in Shamisha’s fleet. Although used extensively as an express coach, this MAN 24.400 coach is actually a Bas Catar (Charter Bus).

Another unique bus in Shamisha’s fleet is this Scania K124IB 360, the only bi-axle double-decker in the fleet. The bus was originally destined for Durian Burung Express but was not delivered due to the latter’s cancellation of the order. KCG59 is among the last of the type to have seats fitted on the lower deck.

This MAN 24.400 coach is among the first triaxle-double-deckers procured from sksbus Coachbuilders. It is registered as WSJ59.

Shamisha is not only introducing double-deckers to serve more commuters but single-decks as well. The latest batch of single-decks were procured from sksbus on the manufacturer’s flagship chassis, the sksbus CP11-LW. These Euro-3 certified coaches are deployed to serve new destinations such as Kota Bharu in the east.

WTW6359 is one of the very latest CP11-LW single-deckers to join Shamisha’s fleet. It is photographed here at Terminal Bas Kota Bharu being readied for another trip back to the capital Kuala Lumpur.

PJQ59 is another MAN 24.400 double-decker built by sksbus. Shamisha Express also launched a new coach type with this bus, with a high-capacity, economy class layout.

Shamisha’s double-decker fleet is diversified with buses purchased from the incumbents, MAN and Scania. PJR59 is the first Scania K124EB 420 triaxle in Shamisha’s fleet. By now, you would have noticed that Shamisha is fond of registering its buses with the number 59. This is however, practised by many operators across the country who believes that such auspicious numbers may bring good luck and prosperity to the company. These are just some of the many buses that are operated by Shamisha Express & Holiday. We hope that you have enjoyed reading this entry.

SHAMISHA HOLIDAY & TRAVELS SDN BHD
NO. 72, JALAN DESA AMAN S 2/2
TAMAN DESA AMAN, SUNGAI KARANGAN 09400
KULIM, KEDAH DARUL AMAN
MALAYSIA
Tel: (604) 572 0692

http://www.shamisha.com.my

About these ads

Responses

  1. Bas KCG 59 ( DD ) selalu jalan S.Alam ke utara…saya selalu naik balik SP.Tapi seat nya keras la…Bas baru PJR 59 tu dia punya seat 2+ 1 ke ??

  2. PJR59 adalah bas kelas Super Vip dengan seat 2+1.

    Kami telah dikhabarkan dengan berita kemalangan yang menimpa PJR59 awal pagi tadi. Bas tersebut terbakar di Lebuhraya PLUS ketika ia sedang dalam perjalanan dari Shah Alam ke Alor Setar. Tiada orang cedera dalam insiden tersebut.

  3. Terima kasih Jom Naik Bas.
    Saya selalu ke SA & Balik SP menggnakan Shamisha.
    Kalau dr SA bas 6ptg ( SD ) & 10 mlm ( DD ).Ada takbas DD sebelah ptg ?(selalunya bas ni penuh…
    dan masuk Ipoh..
    Harap dapat penjelasan dan jadual baru.

    Teima kasih

    P/s
    Aduih,…dah terbakar !! tak sempat nak merasa lagi…

  4. patutnya shamisha guna nombor pendaftaran standard iaitu negeri kedah utk semua bas2 ekspres. mudah utk pelanggan mengenal dan mencari bila hendak naiki bas ini. sekarang ini mcm2 nombor pendaftaran diguna,,,kl,, selangor,, penang. mcm x ada pendirian dari pi pengurusan bas ini. ramai pelanggan berasa was2 utk naiki bas2 shamisha ini disebabkan pelbagai nombor pendaftaran negeri lain ini.

  5. pertama sekali sy nk ucpkn terima kasih buat syarikat shamisha holiday kerana menyediakn bas untuk laluan ipoh k bahru setelah menggunakn perkhimatan syarikat saya tidak berpuas hati dengan perkhimatan yg di sediakn

    1) kerusi selesa tp rendah sangat
    2) pemandu tak berdisplin kerana merokok di dalam bas selepas bertukar dengan pemandu ke 2 dr grik ke ipoh.
    3) selepas terlanggar kaki penunpang tidak minta maaf tp ckp…. oi
    ada kemudahan tv di dalam bas tapi tadak pasang,baik x perlu pasang di dalam bas kerana rugi jer pasang dan membazir

    saya menaiki bas tax 3359 dari k bahru ke ipoh pada 6-8-10
    waktu 9.30 harap tegur pemandu supaya berdisplin sedikit dan mesra

  6. syabas kepada shamisha holiday yang dapat menyediakan kemudahan pengangkutan ke pantai timur di waktu siang.. tetapi pengurusan mestilah dipertingkatkan.

    komen

    – masalah ketepatan masa dan pengurusan yang tidak cekap menyebabkan penumpang mula merungut dan bosan.

    – pemandu yang tidak mesra pelanggan.

    – kelewatan yang terlalu lama..sehingga 3 jam. amat menyecewakan.

    – sikap tidak prihatin pengusaha bas boleh menyebabkan kehilanggan pelanggan.

    – menukar bas ketika dalam perjalanan menyebabkan pelanggan tidak selesa.

  7. kadar sewa bas bagi rombongan sekolah dari kelantan ke Pulau pinang dan perak 3hari 2malam

    harga sebuah bas untuk 1 hari?

    jumlah pelajar 80 pelajar

  8. Last time naik Shamisha sacra tak sengaja,dh cepat sgt blk SP,agak puas hati,seat selesa dan luas. Tapi mslhnya bila nk dpt kn tiket tanpa ke kaunter ssh sgt. Ada website pun tak guna,tak boleh beli online, ombor telefon nk di hubungi pulak bila call tak angkat, 5 kali call saya surrender.

    Cadangan saya;

    Shamisha kne upgrade website, bykkn aplikasi dlm website.kalau tak dapat beli online pun, letak jadual,harga tikat dan nombor telefon kaunter pun dh cukup baik

  9. saya ingin ke Kota Bahru Kelantan dengan menaiki bas dari shamisha holiday,apabila saya sampai di Kota Bahru di manakah bas itu akan turun kan saya.

    Sekian terima Kasih.

  10. Salam Kamariah.

    Seringnya, penumpang akan diturunkan berdekatan KBTC yang juga hampir dengan Stesen Bas Lama dan Pasar Siti Khadijah.

  11. salam saya ada kedai hotlink di jalan tuna seberang jaya .ramai yang meminta saya menjual tiket bus express ke destinasi2 tertentu kerana di sini ramai penduduknya dari negeri luar dari penang. kedai saya juga berdekatan dgn masjid seberang jaya dan merupakan laluan utama kenderaan. adakah pihak tuan dapat memberitahu apakah syarat2 yang saya perlukan. jika ada hubungi saya di talian 0174302508.

  12. Pada 18/12/2010 saya menaiki bus Shamisha holiday dari Larkin.
    Itu adalah kali pertama saya menaik bus Shamisha Holiday ke Kota Bahru Kelantan(tak ingat Nombor bus),perjalanan saya dan keluarga berjalan lancar,cuma yang tak memuaskan hati saya ialah ketika saya membeli tiket 2minggu sebelum tarikh keberangkatan ,saya telah diberi tempat duduk yang saya inginkan tapi bila tiba hari berangkat tempat duduk yang diberi untuk saya sebelumnya sudah di duduki oleh orang lain.kesudahannya saya diberi tempat duduk yang lain.Saya harap perkara ini tak berulang lagi.
    Sekin Terima Kasih.

  13. saya ingin ber tanya boleh ke saya membeli tiket dari shamisha express online atau boleh ke saya membuat tempahan tiket dari terminal larkin ke pasir puteh kelantan untuk 31hb Januari 2011 untuk 4 orang.
    terima kasih.

  14. Salam Kamariah.

    Tempahan tiket boleh dilakukan di laman web Shamisha Express ataupun di kaunter tiket yang berdekatan. Kami ingin memaklumkan bahawa Jom Naik Bas! tidak menyediakan tempahan tiket bas ekspres. Terima kasih.

  15. salam…
    apa bas shamisha mcm nie…langsung x menepati janji.lewat sehingga satu atau dua jam..sistem x terurus dgan sistematik..mcm nie ke bas yg diharapkan oleh penumpang….

  16. shamisha ni bas ok,mantap tapi service dari segi ketepatan masa.tukar2 penumpang dgan bas lain tu yang selalu terjadi problem pada penumpang…

  17. Saya telah terkena dengan Samisha ini dua kali. Pertama kali naik tiket jam 12.30 t hari. Tapi jalan dari Hentian Duta jam 3.00 petang setelah tukar dua bas. Kali kedua pun begitu. Alasan yang diberi tunggu bas dari Pahang. Kaunter tak mesra. Pemandu tak mesra. Lepas ni tak kan naik lagi bas ini.

  18. Saya amat kecewa dengan pihak pengurusan bas ini di hentian kajang yang hanya mementingkan untung dan tidak memikirkan pihak pelanggan. Saya membeli ticket bas ini pada 17 mac 2001 untuk ke Butterworth dari hentian kajang pada jam 11 mlm. Saya diberitahu bas menunggu di platform 13. Saya tiba di perhentian pada jam 10.30 malam dan bas belum muncul. Saya kemudian tunggu di kedai makan yang meletakkan meja ditepi jalan berhadapan platform 13. Sehingga jam 12 tiada bas Shamisha ekspress yang tiba, sebelum itu saya ada bertanya dengan beberapa bas lain tetapi ia bukan bas yang ditetapkan. Ada seorang lagi pelanggan yang juga menaiki bas yang sama tertinggal seperti saya. Saya pulang pada jam 12 malam dan ke hentian kajang pada pagi 18 march. Kerani yang menjual tiket dengan sombong memberitahu bas semalam diganti dengan bas mesra liner dan bukan salah mereka kami tidak menaiki bas itu.
    Saya menuntut diganti dengan tiket lain tetapi diberitahu itu ada salah saya dan saya perlu membayar untuk tiket baru. Duit rm35 bukanlah banyak mana dan tidak dapat menjadikan syarikat ini kaya tetapi ingatlah akan keberkatan wang itu. Jika saya dianiayai, wang yang syarikat gunakan untuk membayar gaji dan memberi makan anak2 tidak akan diberkati.
    Saya rasa ini pertama dan terakhir saya membeli tiket bas Shamisha. Saya harap jangan ada lagi pelanggan yang tertipu seperti saya agar pihak tuan tidak dipersoalkan nanti.
    Terima kasih.

  19. sekolah sya sewa 3 biji bas shamisha untuk rombongan ke genting dan kuala lumpur.sya langsung tidak berpuas hati dengan pgurusan kerana memberi bas lama yang ada tv sebiji kt depan.zaman sekarg mana ada dah bas macam tu lagi.sumanya ada dua tv yang slide la.dah la pemandu tak mesra dan kalot pulak tu…bg la kursus sama kt pemandu.duit untung boleh bnyk labur la untuk memeberi perhatian kt pemandu..tak rugi pun..

  20. teruknye bas ni.. service hancuq. banyak lagu bas laen kat kajang tu.. cosmic pun ok..

  21. teruknye bas ni.. service hancuq. banyak lagi bas laen kat kajang tu.. cosmic pun ok..

  22. sya 2 kali naik bas ini dan 2 kali juga sya dan isteri saya kna tkar tmpt duduk.mulanya kmi di bawah,slepas tu pemandu bas tersebut menyuruh kami untuk bertukar tempat ke tingkat atas…memang xpuas hati …..

  23. Saya sokong Buzen…. sekarang ni kalau DD nasib tak baik kena yg seat 60++..aduh sepit betul.Kalau kena tukar bas tu sealula… lagi satu kalau nak dr S.Alam… tempat duduk pandai2 pilih….semuanya tak sama ngan no tiket …

  24. elet bus pun nak jadika isu . tengok pada tiket ank pergi mana?

  25. memng xbest pun naik bas nie..saya pernahh naik 3 kali masalahnya kalau berhenti nak makan bolehh p kat perhentian slim river tue..dh la mahal kedai cina pulak tue..tandas kotor kn bayar..apa salahhnya kalau pemandu berhnti kat Rnr..selesa la sikit pilihan pun byk huhuu…service untuk bas ni memng xok la..

  26. perkhidmatanshamisha ekspress memang teruk. nampakluaran jer bagus, pengurusan tak bagus, selalu tipu pelanggan. kalo sekali xper ini berkali2. Jual tiket single seat padahal single seat xde. jual tiket bas biasa tapi bila masa nak naik jadi bas double decker, 2 biji bas biasa di sumbat dalam bas double decker, seat sempit. pendek kata memang teruk sangat perkhidmatan. macam nie kalo nak berniaga patut la xmaju.

  27. boikot je shamisha ni…sy dah kena hari tu dari kgr ke k.l…delay sampai 2jam. dengar crite dari member2 yg keje driver bas,shamisha ni dah xlama usia dia. tunggu hari je nak tumbang mcm naeila dan ppmp…lagi cpt mampus lagi bagus menyusahkan penumpang je company mcm ni. biar org lain yang btl2 berkebolehan dlm industri ni ambik alih,baru semua org boleh untung dari penumpang,pekerja sampi pengusaha baru adil….dgn ini sy melancarkan kempen 1 MALAYSIA,BOIKOT SHAMISHA…sekian terima kasih.

  28. nampaknya nak kena repot kat LPKP

  29. salam..takkan shamisha berdiam diri ja??
    buatla pembaharuan

  30. service x bgus ler bas ni..tp pancaran matahari BEST!!!!!!!:)

  31. sokong2…shamisha memang teruk…bulan lepas beli tiket jitra-kl awal semingu skali naik bas seat dah ade orang lain duduk…pastu suka suki je suruh naik bas company lain..dah la bas company lain tu g sampai ipoh je…kena lak tukar bas lak kat ipoh nak ke kl…cam haram…dtg da la lmbt sejam…boikot bas shamisha..

  32. Salam.Management SHAMISHA HOLIDAY & TRAVELS SDN BHD cawangan kulim pada tarikh 23/7/2011 memang teruk sekali adakah patut suruh pompuan dok sebelah lelaki,dan ape yang di katakan semua lain masa bas sampai seperti BUS KE DUNGGUN(K.T) mula kata tak tukar bas tp akhirnya tukar dan pengurus tersubut kerang ajar pada customer patut ka keadaan ni belaki???Pemandu tersebut memandu secara berbahaya. sila ambil perhatian pada masalah ini.tq SALAM

  33. saya sangat berpuas hati dengan perkhimatan bas shamisha dari sp ke melaka setiap hari ahad saya akan menaiki bas tersebut.sekian terima kasih

  34. pengususan Shamisha memamng teruk.. sape2 yang hendak naik bus nih, better fikir banyak kali.. sy beli tiket nak naik di greenwood, gombak balik ke tanah merah kelantan pada 4/8/2011..tapi di tiket tulis hentian putra ke tanah merah. tp, pnjga kaunter ckp dia sdah inform kt org yg incharge di hentian putra yang saya naik di greenwood.so, dia pon bagi la nombor phone org yg incharge tu. kalau bus xsmpai suruh kol org tu. tunggu punya tunggu, xsmpai2.. bus sepatutnya pukul 9.30am.. kol orang incharge kt putra xangkat2. mula2 kol masuk, tapi xangkt. then, lama2, kol dh msuk voicemail dah..so, sy pg kaunter tnya, dia ckp bus sdah gerak xmsuk greenwood. mmg teruk, ada ke ptt sruh naik mlm plak..last2 sy mntak duit blik, naik bus lain.. lagi bagus!!!!!

  35. sy amat brpuas hati dgn perkhidmatan shamisha dri melaka ke shah alam dgn pemandu yg peramah sy harap pemandu lain mencontohi sekian terima kasih shamisha ekpres..

  36. Tgk luaran mmng cantik bas ni tp service…very bad…2 kali sy naik bas ni dan 2 kali lambat dr masa sebenarnya. pasal driver ok…bwk pun x laju dan x lambat…tp kdg2 laju gak..maklumla waktu awal pagi…mane ade speed trap..tp mungkin ada sesetengah yg sombong dn kurang ajr..sy x jumpa lagi la…seat dia bolehla…condition bas pun ok..takde gegaran masa berjalan..

  37. bas2 shamisha yang laluan utara-kelantan semuanya x masalah , time tepat .. selesa… tambah2 trip penang-kb bas double decker tingkat bawah seat 1+1 . dulu trip utara-p timur bas x nentu kekadang sd kekadang dd kekadang 2+1 kekadang 2+2 .. tp sejak akhir2 ni aku perati bas yang digunakan utk laluan2 ni bas dd 2 tingkat vip. tahniah

  38. First time I bought ticket when I asked the counter for next bus to Ipoh, and she said 7.30pm which I thought could reach by 10pm.

    The bus waited from 7.30pm to 8.15pm at Puduraya station and departed to Hentian Pudu which waited another 30 minutes until 9.10pm before departing to Ipoh. I felt cheated and waited in the bus for more than 1.5hours.

    In the end I reached Ipoh 11.15pm. Please do not say it’s 7.30pm just to get people waiting until 9.15pm. I might as well gotten 8pm ticket from other bus.

  39. Company bus ini tak malu ke BANYAK complain tapi tak ubah-ubah system? Rasanya pihak company tak baca aduan online atau tak erti malu!!

    Semalam (12.11.11)saya ke puduraya dgn 2anak dan minta KALAU ada tiket pergi ke Ipoh jam 12am. Mcm biasa, agen kata Ada..Ada Jalan SEKARANG!so i bayar $18 per head dan tunggu di platform 7.Tunggu, bas tak sampai. Then, dtg another agen kata ikut dia dlm kereta ALPHARD(WUW …)pergi ke JLN Duta krn bas BARU lepas dan I yang LEWAT! Bila I beritau dia agen u yang bohong kata jalan sekarang, dia marah saya kata kami tak BOHONG cuma nak tolong u!

    ok so i sampai di perhentian J.Duta…nombor seat lari so keluarga i seperated! bus hanya bertolak at 1am!…Best part is bila sampai di tol Simpang Pulai at 3am, orang ipoh kena TURUN dgn bag2 & naik bus lain (PJL…)Bila I tanya pemandu yang berbadan besar ” ini tak betul krn I bayar untuk ke Medan Kidd”…dia jawab…kita nak tolong member yang nak ke Utara, nanti dia orang lambat ke kerja. Niat kita baik, tolong kawan. Bos kita pun nasihat kita settle sendiri la”

    Hello… What nonsense! jalankan tugas dengan profesional & HALAL la. Jangan beri alasan bodoh! Kami bukan sebarangan yang pemandu you boleh mempermainkan. Patutlah, bila survey online RELIABLE bus company ..SHAMISAR tak disenaraikan!…My advise to all is…NEVER BOARD TIS BUS cos u will regret it!

  40. Servis langsung TIDAK MEMUASKAN!!!

    1.Beli tiket dr kaunter Shamisha BT 33 terminal bas larkin 18HB SEPT. 2011.
    2. Tiket dari JB ke Penang (Sg.Nibong) 19hb Sept 2011 Jam 9.30 mlm.
    3. Harga tiket RM65.00.
    4. Pada tiket tertulis dari syarikat shamisha…dan dijanjikan bas shamisha.
    5. 19hb sampai ke terminal bas larkin..jumpa di kaunter tanya plat bas.
    6. penjual tiket berpakaian uniform shamisha tulis diblkg tiket tersebut
    KCP 3311.
    7. Dah hampir 9.30 bas belum muncul..bila tanya kaunter bas apa…dia ckp
    bas PACIFIC ..bkn bas shamisha..
    8. Bas bertolak pukul 10.20 mlm,janji 9.30.
    9. Bas dipandu agak laju.
    10 Keadaan bas kurang selesa.

    Kesimpulan :

    KALAU NAK JUAL TIKET PUN AGAK2 LA BEB…HANYA NAK JUAL & UNTUNG..JANJI BAS LAIN,BAS LAIN DIA BG…MCM NI KE SERVIS U ALL SHAMISHA?

    daripada :
    019-5760816

  41. Anak saya menggunakan perkhidmatan bas Shamisha untuk berulang alik ke Melaka dari Butterworth. Masalah yang selalu dihadapi ialah menepati masa. Bas ke Melaka merupakan bas yang terakhir bertolak dari Penang Sentral. Mengikut waktu yg ditulis pada tiket 12.30 mlm dan penumpang dikehendaki dtg jam 12.15 mlm. Yang menjadi masalahnya waktu bertolak tidak pernah menepati masa. Contohnya, pada 17 September 2011 malamnya, bas bertolak dr Penang Sentral pd pkl 1.oo tengah malam. Apa halnya? Kalau pada 4 Sept (Aidilfitri) bolehlah dimaafkan kerana jln raya sesak akibat musim perayaan. Mlm tersebut bas bertolak pkl 2.30 pg. Boring dan tension.

  42. HARI NI 19 DIS 2011..KALAU NAK DIIKUTKAN HATI SEGALA PERKATAAN KESAT MAHU DIHEMBURKAN..MAHU DISUMPAH MEREKA YG TERLIBAT JADI BATU JER..BODOH TAK PI SEKOLAH PUNYA ORG….JIKA DIKELUARKAN JUGA..MEMANG TAK MEMBERI KESAN APA2 PON PADA PENGURUSAN SYARIKAT BAS SHAMISHA..
    BARU BALIK DARI MENGHANTAR ORANG TUA SAYA NAIK BAS..DAPAT TIKET NO 5&6..MEMANG SAYA MINTA NO. KAT DEPAN PON…MAKLUMLAH NAK BAGI SELESA ORANG TUA…PUNYA LAH HANGAT HATI…BILA BAS SMPAI..NAIK BAS TEMPAT DUDUK DAH ADA ORG….TANYA DRIVER DUDK SUKA HATI..MANA2 TEMPAT KOSONG..TEMPAT YG KOSONG HANYA DI BELAKANG…BUKAN BELAKANG SIKIT..YANG PALING PALING BELAKANG..SAPER TAK MARAH..NAK SURUH DOK KAT BELAKANG…TAK PUAS HATI…SAYA PERGI TANYA KAT KAUNTER TIKET…JAWAPAN YANG SAMA DIBERIKAN..DUDUK SUKA HATI….TIMBUL PERSOALAN..APA GUNA DIWUJUDKAN NO TEMPAT DUDUK KALAU NAK SURUH DUDUK SESUKA HATI…UNTUNG ORANG YANG NAIK DI STESEN YANG SEBELUM…DPT DUDUK TEMPAT YG AGAK SELESA..GILER PUNYA SISTEM…IGT NAIK BAS MINI ZAMAN DULU KER..KENAPA KAUNTER TIKET TAK BAGI TAU JER MASA NAK JUAL TIKET…TOKEY BAS BODOH…TOKEY TIKET LG BODOH…BODOH + BODOH BERTAMBAH2 BODOH LA PENGURUSAN BAS SHAMISHA..BUAT IKLAN BAGAIA NAK RAK…LAYANAN MESRA..SELESA…KEPALA OTAK DIA…INGAT HALAL HARAM…PASAL BABI DGN ANJING JER KER…NILAH ANTARA CONTOH ..YG TIDAK MELIBATKAN BABI DGN ANJING…MEMANG BANGANG PUNYA PENGURUSAN…BUAT TAK TAU PASAL KOMEN YG DIBUAT PENGGUNA….NI PAK MENTERI MANA YANG TOLONG BAGI PERLINDUNGAN…KEBAL SGT SYARIKAT NI…SMPAI BUAT KAT PENGGUNA SESUKA KATI….

  43. PERHATIAN KEPADA MEREKA YG NAK NAIK BAS SHAMISHA….KALAU NAK NAIK BAS NI JUGAK…SOALAN PERTAMA…TANYA DULU…STESEN PERTAMA BAS BERTOLAK…KENAPA SAYA SURUH TANYA….SEBAB SAYA SUDAH TERKENA….DAPAT NOMBOR 5&6..TAPI KENA DUDUK DIBELAKANG…TEMPAT JIN BERTENDANG..KERANA TEMPAT SAYA TELAH DIDUDUKI OLEH PENUMPANG DARI STESEN YG PERTAMA…TAK KISAH LAH JIKA TEMPAT TU TAKDER PENUMPANG…NI DAH TERTULIS KAT TIKET NO TEMPAT DUDUK…TAPI..NO TERSEBUT TIDAK MEMBERI MAKNA…SAJA2 BUAT HIASAN KAT ATAS TIKET LAH KOT….BANGANG PUNYA PENGURUSAN….SIAPALAH YG BUAT UNDANG2 BODOH…LPKP LA KOT…KENAPA PERKARA BODOH NI BOLEH BERLAKU (PADA FIRASAT SAYALAH):
    1. NO TEMPAT DUDUK DIBUAT KERANA BAS LAIN BUAT….NAK TIRU..tapi bas lain takde la pulak suruh penumpang duduk sesuka hati..
    2. SEKADAR SYARAT..SEBAB NAK TARIK MINAT PENGGUNA…baru la penumpang yakin dapat duduk selesa.
    3. PIHAK PENGURUSAN SHAMISHA TAK PANDAI MENGURUS…..NAK URUS NOMBOR YG TAK SAMPAI 50 PUN PENING
    4. PIHAK PENGURUSAN BAS DAN TIKET TIDAK KENAL NOMBOR….SEBAB TAK PERGI SEKOLAH…JADI SUSAH NAK KENAL NOMBOR…SEBAB TU SURUH PENUMPANG DUDUK SESUKA HATI
    5. PIHAK PENGURUSAN BAS DAN PENGURUSAN TIKET LANSUNG TIDAK PEDULI DENGAN PENUMPANG…MAKLUMLAH…PENUMPANG SEMUA NI BUKANNYA ORG KENAMAAN…

    JADI..KEPADA SESIAPA YANG NAK NAIK BAS SHAMISHA TERUTAMA DARI KULIM KE JERTEH…FIKIR2 LAH…SHAMISHA NI HANYA CANTIK KAT PAPAN2 IKLAN JER…..BAS ..LAYANAN..HAMPEEEHH!!!!!!

  44. PENGURUSAN SHAMISHA EKSPRSS NI DARI TOWKEY BAS SAMPAI TOWKEY TIKET MEMANG BUTA HATI PERUT…BUTA MATA DAN BUTA HURUF…MANA TAK NYA…
    JIKA MEREKA TAK BUTA HURUF MEREKA AKAN BACA SEMUA KOMEN YG ADER KAT SINI…DAN AMBIL TINDAKAN..KALAU DAH KOMEN LEBIH KURANG SAMA…BERMAKNA ADA SESUATU YG TAK KENA…ADA SEBAB KENAPA PENUMPANG TIDAK PUAS HATI…INI TIDAK…TAKDER PERUBAHAN PON…PERKARA YANG SAMA TETAP BERULANG…KENAPA DIWUJUDKAN… BLOG NI…JIKA IA TIDAK MEMBERI KEBAIKAN KEPADA SYARIKT BAS…MAHU PON PENUMPANG BAS…ATAU MUNGKIN PIHAK PENGURUSAN MEMANG TAK RETI BACA…SEMUANYA BUTA HURUF…TAK PI SEKOLAH
    BUTA HATI PERUT DAN BUTA MATA KERANA TIDAK AMBIL KISAH DENGAN ADUAN YG DIBUAT OLEH PENGGUNA…MEREKA NI SENGAJA BUAT TAK TAU…KERANA MENGANGGAP PERKARA NI LECEH….PERKARA KECIK…
    ATAU PIHAK SYARIKAT TAK RETI BAHASA MELAYU….MUNGKIN TOWKEY SYARIKAT TAK P SEKOLAH KEBANGSAAN KOT..

  45. salam !!!
    saya ambik bas shamisha holiday dari alor setar ke kota bharu nom pendaftaran bas BKQ3359 / BKG3359 ( xpasti) jam 10.00 pagi 25.12.2011 tiket bas ekstra. sikap kerani kaunter and driver bas nih mmg KURANG AJAR , xde BUDI BAHASA, XMESRA PELANGGAN.. sikap driver yg tengking pelanggan sesuka hati bule ke nk maju mcm nih ???? tukar bas last minute xckp.. saya mmg xpuas hati sbb dah laa bas lewat . 2 jam tnggu kt situ. pergi tnya kaunter , kerani bt bodoh cover hott !!! pergi mam*** laa..
    sama laa … xreti baca nom bas !!! agak2 laa, kita nih pelanggan so hormat laa skit. kita nih bayar tolong laa hormatt pelanggan…
    CUSTOMERS ALWAYS RIGHT !!!! UTAMAKAN PELANGGAN !!!

  46. alamak… saya baru jer ke sini.. ingat nak tengok2…
    tapi bila baca comment2 diatas saya jadi takut lak…
    anak saya dengan tak sengaja kena naik bus shamisa dan sekarang ini sedang dalam bus Shamisa dari Kangar ke KL…

    harap tak jadi apa2 yang tidak diingini…

  47. I’m the 1st trier for taking tis bus from Jitra to Klang( KXX 5599)… I really nt satisfy v the services…
    1. The bus was late.
    2.The bus alwas stop.
    3.The bus take too lg time to reached destination. Its take 10 hours from Jitra to Klang, OMG.
    4.The services of the bus driver vy terrible, don’t drop me at stesen petrol there even i “rayu” him becos my fren who wan to fetch me duno the way go to bus station.

    I swear i won’t be take tis bus again!!!!!!!!!!!!!!!

  48. stiap cmpny ada klemahan…
    bus lmbat kna cmplain..
    cpat smpai pun cmplain..
    cmplain3x….

  49. Semoga syarikat ini lingkup!

  50. perkhidmatan yg paling teruk pernah jmpa..pengalaman sendiri pada 24 feb 12.tiket jam12.30 tp bas smpai 1.15 tu pon bas lain,pompuan di kaunter mcm sireh.naik bas len ke hentian duta,tkr tiket dan bas jgak,pkoi 2 ptg bru jln,lps tu masuk ipoh,tggu org,msuk taiping hntar org,smpai sg bakap tggu org,smpai juru turunkan org,last skali smpai bworth jam 8 mlm.perjalanan yg ambk masa 7 jam 30 minit dr kl ke bworth.ini kali terakhir guna shamisha ekspres,moga cepat lingkup la lps niii…xda org nk naik dh

  51. tkaq la pompuan yg di kaunter pudu,mulut celupar,x terkejut klau dah x nmpak bas shamisha lps niii

  52. x akan naik lg bas shamisha wpun hrga tiket rm10 dr kl ke bworth…tobat

  53. x guna ada bas baru klau sevis mcm hampeh…akan dipanjangkan pd kwn2 yg lain ler,jgn naik bas shamisha dan bli tiket di kaunter shamisha pudu klau x mau skit ati

  54. shamisha hanya akan tggl nama sja lps ni,dlm masa terdekat sbb seranah dan doa dr penumpang yg tertpu,teraniaya…

  55. apa yg pengguna komplen ,pengurusan ambik la action..bkn senyap ja..sekarang bas bayak..banyak la pilihan…duit kami pnya…x tahan lama company mcm ni..berkubur la jwbnya

  56. bas dari kelantan ke bkt kayu hitam ade ke?


Categories

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 3,366 other followers

%d bloggers like this: