Posted by: Jom Naik Bas! | 15 November 2010

Sri Maju offers online ticketing

Travellers will now have a new option to buy tickets on Sri Maju Express. The Ipoh-based operator has launched its own online ticketing system at Easibook, arguably the largest online ticketing system for express coaches in Singapore and Malaysia. The system is also available on Sri Maju’s homepage.

For a start, only domestic services in Malaysia are available online. The services offered at this stage are:

Kuala Lumpur – Alor Setar
Kuala Lumpur – Batu Gajah
Kuala Lumpur – Gopeng
Kuala Lumpur – Lumut
Kuala Lumpur – Ipoh (Jalan Bendahara)
Kuala Lumpur – Sri Iskandar
Kuala Lumpur – Kuala Perlis

Penang (Butterworth) – Lumut
Penang (Butterworth) – Ipoh (Jalan Bendahara)
Penang (Sg. Nibong) – Ipoh (Jalan Bendahara)

Ipoh (Jalan Bendahara) – Kuala Lumpur (Bukit Jalil/Pasarakyat)
Ipoh (Jalan Bendahara) – Penang (Butterworth/Sg. Nibong)

Ipoh (Medan Gopeng) – Penang (Butterworth/Sg. Nibong)

Lumut – Kuala Lumpur
Lumut – Butterworth
Lumut – Sri Iskandar

Kajang – Alor Setar
Kajang – Kuala Perlis

More trips will be added to the online ticketing system progressively. Payment can be made with major credit cards like Visa, Mastercard or American Express. If you happen to have a Paypal account, you can also use it for your purchases. It’s so simple, convenient and hassle-free. Book your Sri Maju Express tickets online at Easibook.sg or Sri Maju’s homepage.

About these ads

Responses

  1. I0’d like to go from KL to Butterworth, on December 22nd.
    Any good offer?

  2. Hi bystander.

    We are not aware of any promotional offers on tickets between Kuala Lumpur and Butterworth during the said period.

  3. Would like to go Ipoh. Where shall we take Sri Maju bus in KL (Puduraya or Duta Stadium)? The bus will stop at Jalan Bendahara or Medan Gopeng Bus Terminal, Ipoh?

  4. would like to hatyai ,any promotion ticket to hatyai? how to book online , how or when can get the ticket n payment ? if would go from ipoh…can also online booking ticket ?

  5. I would like to buy a ticket from Penang to Ipoh On 20 of Jan 2012, 7.15pm, is it still available?Or when can I start to buy it? Thanks…

  6. Ini pengalaman saya, Sudah beberapa kali saya beli bas ticket sri maju melalui online, Masih ingat semasa di terminal larkin johor, staff sri maju suruh saya print out reference yang semasa beli ticket, tapi saya sudah check di email dan saya tulis perkataan yang sangat besar kata tak payah print. Tapi sampai di sana dia kata saya tak print la…bla bla bla.tak boleh la..buat dia susah la..(so nak print ke tak payah print?) Beberapa hari yang lepas saya beli bas ticket sri maju melalui online. Perjalanan dari puduraya ke alor star, yg berjadual pukul 1.30pm . Bila sampai saja di bas, saya baru perasan saya diberikan double seat (saya pilih single seat dan diberikan double seat). Saya memberitau bus driver tersebut dan dia cuma kata : “duduklah mana mana pun”. Walaupun tidak berpuas hati tapi saya pun duduk diam-diam sahaja(beli ticket di online lebih mahal lebih kurang Rm2= =kalau mcm tu apa gunanya system online bagi pilih seat)…tapi bas yang pukul 1.30pm, driver tu tangguhkan sehingga pukul 2pm lebih baru bertolak, Perkhidmatan bas sri maju tidak menepati masa seperti trans… saya telah nampak ada penumpang yang sudah tak puas hati tapi cuma merungut di tempat sendiri.. masa penumpang dibazir dan disia-siakan sahaja,driver tu buat tak tau pula.lepas itu, bas itu berhenti untuk penumpang buang air dan sebagainya,tapi dia kata 20minit, sampai 40minit pun bas tak bergerak lagi. Yg paling dahsyat bus tersebut rosak di bkt tambun. saya difahami bas tersebut rosak akibat daripada masalah tak tau gear apa lucut, dan driver tersebut cuba untuk membaikinya dgn menggunakan tali?(ikat dgn tali biasa)?= =(langsung tak mengutamakan keselamatan penumpang bas tersebut.). Tapi lepas itu bus tersebut rosak lagi kali kedua di tengah jalan lagi…driver tu ikat lagi dgn tali…saya sampai di terminal shahab perdana lebih kurang pada pukul 10malam…..saya rasa sgt teranaiya..nasib baik selamat di sepanjangan perjalanan.= =saya berharap syarikat sri maju dapat mempertingkatan mutu perkhidmatannya!!!

  7. Tuan,

    Apakah masih ada perkhidmatan bas dari KL ke Hatyai.Bagaimana pula dari Hatyai ke KL..Saya cek melalui web tetapi cuma ada perkhidmatan dari KL ke Hatyai.

    Terima kasih.

  8. Perkhidmatan ulang-alik antara Kuala Lumpur dan Hatyai ada disediakan. Namun, hanya khidmat KL ke Hatyai yang dibolehkan untuk tempahan tiket melalui web.

  9. bas dari ipoh ke sungai petani takde ke???

  10. LUMUT HARI INI ADA KE

  11. Kuala Lumpur – Lumut

  12. hi, just want to inquire if what is the available time going to KL. at morning time? and coming back Lumut Ipoh in the afternoon? everyday. the earlier trip in the morning. thank you.

  13. Any bus from Alor Setar to Hatyai or Satun? What time the earlier bus and what ETA to Hatyai or Satun?

  14. wat is the earliest bas to ipoh from puduraya

  15. Sir,
    Is there any seats available on the 8th April, 2012 from K.L. to Singapore, in the afternoon or any time?

  16. Pukul bpa bus kt kuala perlis ke kuala lumpur??? Terima kasih ….13/5/12

  17. Hai…saya ingin menanyakan cara pembelian online dari singapore-hatyai dan hatyai-kualalumpur. Terimakasih

  18. ada x bas dari shah alam ke butterworth pd 07/07 (sabtu)?

  19. selalu naik bus sri maju untuk travelling dari kl-ipoh,ipoh-kl……
    memang best kot service bus sri maju…selalu tepati masa…..memang terbaik…

  20. tuan ada perkhidmatan bus dari hatyai ke larkin johor tak?

  21. don’t use online booking on Sri Maju….cause if they charge you more money also no refund!!
    I booking melacca-JB 1130am bus,
    this bus is 25 seats(normal bus) no 21 seat (have single TV),but still surcharge more RM17!!
    they say if buy ticket in counter, no need to pay surcharge fee….
    so why I want to buy online?
    they just answer NO REFUND!!
    even they know it~~website problem!!
    this is my fist time to choose it and the last time!!

  22. bas dari seri iskandar ke sg.petani xda ka ?

  23. Wat promotion for k.l to batu gajah on 28thoct2012?

  24. Saya nak booking dari kuala perlis ke johor bahru 2 dewasa 1 kanak-kanak.

  25. Saya nak booking dari kuala perlis ke johor bahru 2 dewasa 1 kanak-kanak.Tanggal 6 nov kalau ada awal sebelum 12tghari.

  26. butterworth ada tiket tak dari pudu malam khamis ?
    (9-11-2012)

  27. Hi,

    I would like to book a ticket from KL(Pudu raya) to Gopeng. Which selection should i choose? Isit KL- Ipoh(Jalan Bendahara)??

    Thanks

  28. hi…
    nak tumpang tanya boleh?? bas Sri Maju dari Lumut ke Ipoh ada tak???

  29. dari seri iskandar pergi lumut ade tak?

  30. Hello, Sri maju ni ade dari hentian puduraya ke sri manjung tak? berapa harga tiketnye.terima kasih

  31. Hi, I need to know any coach from kajang back to Gopeng on 1 may. Any available seats for 2 adults? And what time for the coach? And how much per person?

  32. saya nak balik manjung,macam mana saya nak beli tiket..
    saya takut tiket habis jew..


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 70 other followers

%d bloggers like this: